Seleccions

La FCF busca rival per jugar entre el 18 i el 26 de març

Selecció. La federació treballa perquè l’amistós de Catalunya sigui en una d’aquestes dates FIFA i, un cop trobi contrincant, demanarà permís a la RFEF

El partit de Nadal de la selecció és història. El nou president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, ha dit de totes les maneres possibles que aquest és un format que està esgotat i no té més recorregut. La via amb què treballa ara el màxim dirigent del futbol català, amb tot, és la mateixa que ha seguit la federació basca: demanar una data FIFA a la federació espanyola. I al seu calendari hi ha una setmana marcada en vermell: la del 18 al 26 de març. Si hi ha amistós de Catalunya aquesta temporada, doncs, el més factible és que sigui el cap de setmana del 24 de març.

Des de la federació catalana ja s’ha activat aquesta opció i ara la prioritat és trobar un contrincant. Serà en el moment en què el rival i la data estiguin concretats, que la FCF demanarà el vistiplau a la federació espanyola, un tràmit que s’entreveu senzill tenint en compte la bona predisposició que hi ha hagut amb el País Basc –jugarà contra Veneçuela– i el fet que Andreu Subies és vicepresident de la RFEF. Soteras, de fet, confia que el dia que vagi a Madrid amb una proposta de data i rival en ferm, no hi haurà cap problema: “Jo espero i desitjo que ens diguin que sí, perquè el que està clar és que si no juguem en data FIFA no hi haurà partit de la selecció.”

Apujar el llistó

La principal raó per jugar en data FIFA és facilitar la logística, ja que fer-ho al Nadal era cada cop més inviable. La FCF, amb tot, està buscant rival i la consigna és trobar una selecció més atractiva que les darreres amb què s’ha enfrontat Catalunya: més enllà del Païs Basc, els últims rivals han estat Tunísia i Cap Verd. “Hem de picar una mica més alt i donar a la gent que vol veure Catalunya alguna cosa més del que hem ofert fins ara”, afirma Soteras, que tot i això no vol que el matx tingui un cost difícil d’assumir: “Intentarem que el contrincant no sigui el 100 i escaig del rànquing FIFA, però és molt important el tema econòmic, i que tothom col·labori.”

Sigui com sigui, jugar en data oficial garanteix que les lligues estiguin aturades i que Gerard López tingui més on escollir, si bé seran els clubs els qui tindran la darrera paraula a l’hora de cedir futbolistes i la selecció espanyola tindrà prioritat a l’hora de convocar jugadors.

LES FRASES

Espero i desitjo que la federació espanyola ens doni el vist i plau. El que està clar és que si no és en dates FIFA no hi haurà partit de la selecció
Hem de picar una mica més alt i donar a la gent alguna cosa més del que hem ofert fins ara
Joan Soteras
PRESIDENT DE LA FCF
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)