Seleccions

Catalunya s’engalana per al partit contra Veneçuela

Selecció. La Generalitat dona el tret de sortida al partit que es disputarà dilluns vinent a Montilivi, en què s’espera un grau alt de reivindicació i un nivell competitiu d’altura

El compte enrere ja ha començat i Catalunya ja es prepara per al partit de la selecció que es disputarà d’aquí a sis dies a Montilivi. El país no ha tingut oportunitat de veure jugar la quadribarrada absoluta masculina des de l’any 2016 i vol lluir les millors gales en un partit històric, ja que, per primera vegada, es jugarà en una data FIFA o s’evitarà una costellada intempestiva al mig de les festes de Nadal. Així doncs, el Palau de la Generalitat va presentar l’enfrontament amb la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi; el president de la Federació Catalana de Futbol, Joan Soteras, i el cònsol de Veneçuela a Barcelona, Ricardo Capella.

La tradicional recepció –s’utilitza per potenciar la imatge de l’enfrontament i portar-lo a la màxima esfera institucional i de país possible– va servir perquè Artadi reivindiqués el partit en l’escenari actual que viu Catalunya: “El partit de dilluns anirà més enllà del que serà la festa i la competició esportiva. Tindrà un punt de reivindicació que ens permetrà ser presents al món”, va indicar la consellera: “Per la importància que té per a la societat, l’economia i per com es mou la nostra gent, hem volgut fer la presentació a la casa de tots els catalans”, hi va afegir.

El president de la federació, Joan Soteras, va celebrar la connivència de la Federació Espanyola per permetre disputar el partit en una data FIFA: “Això és molt important perquè d’aquesta manera es dona més importància al partit. Esperem que Girona ens doni el plus que necessita.” D’altra banda, el cònsol de Veneçuela a Barcelona, Ricardo Capella, va avisar dels perills del seu equip: “Veneçuela vindrà amb jugadors veterans però la base és la selecció sub-20, que va ser subcampiona mundial fa dos anys”, va indicar.

PROTAGONISTES

Amb el país vivint moments complicats, el lligam entre afició i selecció serà molt especial
Elsa Artadi
consellera de la presidència
Aquest any, de manera inèdita, hem aconseguit que la FEF ens doni una data FIFA per al partit
Joan Soteras
president de la fcf
Estem molt agraïts de participar en el partit. Estem en la preparació per a la copa Amèrica
Ricardo Capella
cònsol de veneçuela

La llista, amb Piqué, es farà pública demà

El seleccionador de Catalunya, Gerard López, farà pública demà la llista de convocats, en la qual s’espera que hi hagi bona part dels grans noms del futbol català. Entre aquests hi serà el de Gerard Piqué, que ja va deixar entreveure la seva disponibilitat recentment. D’altra banda, la federació també va fer públic que Àlex Granell representarà la quadribarrada, igual que el porter Jordi Masip i el migcampista Rubén Alcaraz, ja que el seu club, el Valladolid, ho va fer públic ahir. S’hi espera la presència de Xavi Hernández (Al-Sadd), Cesc Fàbregas (Mònaco), Bojan Krkic (Stoke City) i Àlex Moreno (Rayo). D’absències sonades també n’hi haurà, perquè Pau López, Jordi Alba, Sergi Gómez, Sergi Roberto i Sergio Busquets estaran concentrats amb Espanya, mentre que Aleñá, Palencia i Dani Olmo estan convocats amb la sub-21 estatal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)