Seleccions

Quatre seleccionats, vetats pel Rayo i el Valladolid

Selecció. Alcaraz, Masip, Alberto García i Àlex Moreno són baixes d’última hora per a la llista que donarà avui Gerard López. L’Osca, amb dos catalans a les seves files, no ho té clar

La possibilitat de veure Catalunya competint al màxim de les seves possibilitats, oficialitat a banda, haurà d’esperar. El fet que el partit sigui en una data FIFA no ha impedit que alguns clubs hagin vetat la presència dels seus futbolistes amb la quadribarrada. Ahir es va fer oficial que el Valladolid no deixarà que dos futbolistes, Rubén Alcaraz i Jordi Masip, siguin convocats. A més, tampoc va autoritzar que el seleccionador Sergio González, mà dreta de Gerard López, sigui present en el partit que disputarà la quadribarrada dilluns vinent contra Veneçuela. A aquesta llista de vetats s’hi afegeixen els dos jugadors del Rayo Vallecano, tal com va fer públic el club a última hora de la nit: el porter Alberto García i l’atacant Àlex Moreno. A més, l’Osca, amb els catalans Enric Gallego i Àlex Gallar a les seves files, no té clar si deixarà que puguin ser a Montilivi.

Aquestes decisions formen part d’una llarga història d’impediments de diversos clubs, normalment de la lliga espanyola, cap a la selecció catalana. El fet que el partit sigui en dates FIFA no implica que els clubs estiguin obligats a cedir els seus jugadors a una selecció no oficial. El procediment que se segueix habitualment és que el seleccionador, Gerard López, inicia una tanda de contactes amb els jugadors i els seus clubs consultant la seva disponibilitat per a una possible convocatòria. I si no rep el sí, no són convocats. Ha estat el cas de Kiko Casilla en les dues últimes convocatòries quan jugava a les files del Madrid, que sempre s’ha mostrat reticent a enviar jugadors catalans amb la selecció absoluta. Aquesta reticència descarta el premianenc Mariano per al partit de diumenge a Montilivi.

Les raons

La lliga s’atura aquest cap de setmana, però el Valladolid ha explicat que no deixa els seus jugadors per motius esportius. “El club respecta la Federació Catalana de Futbol, però entén que ha de prioritzar els seus interessos en una fase decisiva de la temporada i evitar riscos que puguin suposar lesions d’algun dels seus futbolistes”, explicava el conjunt lleonès en un comunicat. El Rayo, d’altra banda, ha incorporat Paco Jémez com a nou entrenador. Aquest fet ha provocat un canvi en la planificació de la setmana d’aturada per a seleccions, que ha reduït els dies lliures.

MOTIUS ESPORTIUS

El Valladolid diu que, amb la salvació en joc, no vol arriscar-se a cap lesió

EL RAYO

El canvi de tècnic ha provocat un canvi en la planificació de la setmana que ve

PROCEDIMENT

Tot i ser en data FIFA, els clubs no estan obligats a cedir jugadors a Catalunya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)