Seleccions

La llista, tant si es vol com si no es vol

La primera llista de convocats de la selecció catalana per a un partit en data FIFA s’ha completat amb més dificultats de les ja previstes, però la componen un grup de futbolistes de molt bon nivell

No li ha estat gens fàcil, al seleccionador, completar la primera llista de convocats per a un partit de Catalunya en data FIFA. De fet, ahir, després que l’Osca s’afegís al Valladolid i al Rayo i no cedís Gallego ni Gallar, va haver d’anunciar una convocatòria escurçada, de només 20 noms, i ara li toca trobar dos jugadors disposats, i disponibles, abans de dilluns. D’altra banda, com va reconèixer el mateix Gerard López, les dificultats per aconseguir el compromís dels futbolistes i l’aprovació dels clubs han estat molt més altes ara, en plena competició, que no pas durant les dates nadalenques, quan la selecció catalana ha jugat els seus últims partits. “Per Nadal teníem l’inconvenient de no poder comptar amb els jugadors de la Premier i de les vacances d’alguns futbolistes, però els clubs no hi posaven dificultats. En canvi, en aquesta convocatòria ens hem hagut d’adaptar, especiament al que ha passat en les darreres hores, que ha estat una bogeria”, va lamentar.

Amb tot, a la llista que, finalment, es va anunciar ahir al migdia a la seu de la federació catalana, no hi falten noms de pes. Principalment els de Xavi i Piqué, que, en paraules del seleccionador, “són importantíssims perquè aquest partit sigui un èxit.” Gerard López, que va afegir Sergio García i Bojan Krkic per completar el quartet de “líders” de l’equip, va subratllar que Xavi Hernández disputarà “segurament” el seu últim partit internacional amb Catalunya i que, per això, rebrà un merescut homenatge en els moments previs al servei inicial. “És important que hi sigui, per la il·lusió que desperta en jugadors com Joan Jordan, Melendo i Àlex Garcia, que volen compartir el mig del camp amb ell”, va afegir. Sobre Piqué, va ser clar: “És el millor central del món, ara ja no competeix amb la selecció espanyola i ho fa amb nosaltres.” Fa tres setmanes que el defensa del Barça, l’únic representant blaugrana en la selecció, va confirmar la seva presència en el partit contra Veneçuela. “Confiava que vingués, però hauria entès que aprofités un cap de setmana de descans. Em sap greu que només pugui venir ell, del Barça, però estic encantat que hi sigui”, va assegurar Gerard López.

Un rival de gruix

Les absències de jugadors com Gerard Moreno, Tello i Deulofeu, que estarien disponibles per a Catalunya en no haver estat citats per la selecció espanyola, tenen, segons Gerard López, una explicació individual. “Alguns han parlat amb l’entrenador i no els ha deixat, altres s’han estimat més no demanar permís. Ho he portat personalment amb ells.” Quant a Sergio González, el seleccionador va considerar normal que no participés d’aquesta convocatòria com a entrenador ajudant per la negativa del seu club, el Valladolid, de cedir Masip i Alcaraz. Xavi Aguado serà el seu segon. Pel que fa a Veneçuela, Gerard va destacar que és un rival de gruix considerable. “Estic content que la federació hagi trobat un equip així, que haurà jugat contra l’Argentina. Prefereixo tenir un contrincant potent, per veure el nivell de la nostra selecció. Sempre tenint en compte que podríem fer dues llistes més com aquesta, de 20 o 22 jugadors”, va comentar en aquest sentit.

Com jugarà Catalunya? Quina serà la idea? El seleccionador va agrair la pregunta, enmig d’una roda de premsa en què no es va parlar gaire de futbol. “Adaptaré el dibuix de l’equip en funció dels jugadors que tingui. Aposto habitualment pel 4-3-3 i amb la selecció he jugat amb un 3-4-3. Però si no tinc jugadors que puguin obrir el camp, puc adaptar-me a un 4-4-2 o un 4-2-3-1”, va explicar. Sigui com sigui, la selecció catalana jugarà dilluns, en data FIFA i amb un grapat de futbolistes de considerable nivell. Tant si es vol com si no es vol.

Jordi Alba: “Piqué deu tenir les seves raons per jugar amb Catalunya”

Jordi Alba va parlar ahir a la sala de premsa de la ciudad del futbol de Las Rozas, on està concentrat amb la selecció espanyola –hi són també els catalans Pau López, Sergi Gómez, Sergi Roberto i Sergio Busquets–, i va ser interrogat en relació amb la convocatòria de Gerard Piqué amb la selecció catalana, després d’haver deixat de jugar amb Espanya. “El sorprèn que Piqué vagi amb Catalunya i no amb Espanya?”, va ser la pregunta. “Sincerament, no he parlat amb ell sobre aquest assumpte”, va començar responent el lateral esquerre català. “Deu tenir les seves raons, se li haurà de preguntar a ell. Va decidir deixar la selecció espanyola i ara deu haver volgut jugar amb Catalunya, que disputa un partit a l’any”, hi va afegir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)