Seleccions

Futbol contra la repressió

La quadribarrada torna a disputar un partit 817 dies després amb una llista marcada per la presència de Piqué i pels vetos de diversos clubs espanyols a cedir els seus jugadors

El migcampista terrassenc ha anunciat que els compromisos amb el seu club, l’Al-Sadd qatarià, li impedeixen ser a Montilivi

No hi ha hagut manera. En els més de vuit-cents dies que han separat el darrer partit de Catalunya amb el que es disputarà avui contra Veneçuela, la selecció no ha pogut aconseguir l’oficialitat. El futbol ha deixat en mans del país aquesta feina, però mentre la independència estigui congelada, els anhels que la quadribarrada pugui aspirar a classificar-se per a mundials i Eurocopes queden en l’escenari de la imaginació i l’esperança remota. Espanya ha fet més gran la ferida amb una repressió sense precedents. Que la federació espanyola hagi permès disputar el partit de la selecció en una data FIFA ha acabat sent una trampa mortal. Catalunya va sense les seves millors gales perquè deu futbolistes juguen amb Espanya (entre l’absoluta i la sub-21), un se’n va amb el Senegal (Keita Baldé) i tres clubs han vetat obertament la possibilitat de cedir els seus futbolistes. Però aquest és un país que s’aixeca de les derrotes. Que ho torna a intentar. I aquesta vegada, en el territori més important de les coses menys importants, no serà una excepció.

Els segadors retronaran. Les senyeres i les estelades voleiaran. I a la gespa hi haurà onze futbolistes, nascuts i formats a la terra, que representaran el país. Amb això n’hi ha prou perquè Montilivi hagi esgotat les 14.286 entrades disponibles per a un partit a última hora del vespre. La convocatòria de Gerard López ha estat feta a pedaços però des de la gran estrella, Gerard Piqué, fins al darrer convocat, Pere Milla, tots són jugadors recognoscibles i reeixits en el futbol de primer nivell. Tots, a més, hi han deixat la pell, per jugar amb la selecció; fins i tot, aquells vetats pels seus clubs ho van intentar fins al final. El partit, doncs, també servirà per honorar uns futbolistes que en el món dels grans contractes i els milers d’euros deixen un racó per a la identificació amb la bandera.

No serà un espàrring

El rival ajudarà a veure un gran espectacle. Que ho preguntin a l’Argentina. Veneçuela està disposada a fer un salt endavant a Sud-amèrica amb una generació prometedora, una mescla de jugadors veterans amb el combinat sub-20 que es va proclamar subcampió del món l’any 2017.

Al bàndol català, s’hi ha d’afegir una absència d’última hora. Xavi Hernández va confirmar ahir que el fet que l’Al-Sadd s’estigui jugant la lliga qatariana, amb un partit dissabte que ve contra el segon classificat, li ha impedit viatjar a Girona. Xavi havia de rebre un homenatge, abans del seu més que probable últim partit amb la quadribarrada.

ABSÈNCIES

Gerard ha hagut de descartar una vintena de jugadors per fer la llista

VENEÇUELA

És una selecció amb la base que va ser finalista en el mundial sub-20 el 2017

XAVI

El terrassenc havia de rebre un homenatge en la prèvia del partit d’avui
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)