Seleccions

TONI ALMENDROS

SELECCIONADOR DE LA SELECCIÓ CATALANA AMATEUR

“Si guanyem, tocarem la guitarra a l’avió”

Catalunya aspira a classificar-se per a la final a quatre del mes d’abril de la copa de les Regions. Badajoz, primera pantalla

Toni Almendros sap què és tocar la glòria amb la selecció catalana amateur (campiona estatal a Astúries el 2012 i a Segòvia el 2014) i sap què és també perdre una final europea (Itàlia, 2013). Experiència contrastada. Ara, somia tornar a lluir la senyera per Europa cinc temporades després. El tècnic, el capità Àlex Cano i David López són els tres únics integrants de l’actual selecció que van viure l’última aventura europea a Moldàvia, el curs 2014/15. El primer pas, superar la primera fase i ser de nou campions estatals.

Novena temporada a la banqueta de la selecció. Bones vibracions?
Quan el compromís és alt, les sensacions sempre són bones. L’objectiu, el de sempre: proclamar-nos campions d’Espanya. I després, disfrutar a Europa.
Primer esglaó, Extremadura i Aragó.
Aragó fa mesos que es prepara per a aquest dia. Quasi de forma setmanal. Al davant ens trobarem un equip fet, més que no pas una selecció. Es notarà segur pel que fa a automatismes. Extremadura ens ha aparegut de sobte per la renúncia de Múrcia. És una selecció amb pólvora a dalt i tenim informes que ens diuen que es prenen molt seriosament aquesta competició. A veure. L’objectiu és jugar la final a quatre. Si guanyem els dos partits, tornarem cap a Catalunya tocant la guitarra dins l’avió.
Quina CatUEFA veurem?
Una selecció compacta. La base en aquest tipus de campionats és ser forts defensivament. No encaixar és bàsic. M’agradaria que es veiés una selecció elèctrica, amb les idees clares, i vertical. Tenim velocitat a dalt i podem fer aquest tipus de joc. Som una selecció amb molt d’equilibri.
Problemes fins a l’últim dia amb la confecció de la llista...
Entra dins la lògica. Els clubs es juguen moltes coses i sempre hi ha lesions i baixes imprevistes. Durant la fase de preparació hem pogut treballar amb 66 futbolistes. Repeteixen només uns quants. Els divuit que han viatjat són els millors i els que han de defensar aquesta samarreta. L’ambient dins el grup és increïble i hem d’aprofitar aquesta energia dins el terreny de joc.
Satisfet amb la ‘pretemporada’, per dir-ho d’alguna manera?
L’equip no ha perdut cap dels tres partits i ha estat a l’altura contra equips de segona B. Arribem preparats a la cita. Soc optimista amb les possibilitats d’aquest equip.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)