Seleccions

Deulofeu lidera la golejada contra Jamaica (6-0)

Catalunya ha golejat Jamaica a Montilivi en el seu retorn després de tres anys. L’afició no ha omplert Montilivi (6.124 espectadors) però no ha parat d’animar i fer soroll i s’ha atrevit amb un càntic que cada vegada se sent menys “independència, independència!”. A la festa s’hi ha afegit el rival, un equip desconegut en l’àmbit internacional i que, com la selecció de Gerard López, també ha tingut algunes baixes. Deulofeu, que ha fet el primer “hat-trick” de l’era moderna de la selecció, ha estat el gran protagonista del partit.

Gerard ha apostat en la primera part per un equip amb deu jugadors formats en el Barça més la presencia de Badia sota els pals. Amb Bartra de capità (ha sumat el seu vuitè partit com internacional) l’equip s’ha sentit molt còmode fent un futbol de toc exquisit i aprofitant la fragilitat del rival per buscar l’esquena dels defenses i crear una ocasió rere l’altra. Cucurella, Aleñá, Riqui Puig i l’home del partit, Deulofeu, han trobat espais per al lluïment i el resultat hauria pogut ser fins i tot més ample. Deulofeu, jugant de fals 9, ha fet el primer recuperant una pilota al davant en la segona aproximació de l’equip i ell mateix ha completat una jugada col·lectiva amb una gran rematada dins l’àrea per fer el segon

El davanter de Riudarenes, Aleñá, Riqui, Cucurella i Àlex Moreno n’han tingut de clares però ha estat Bartra, amb una imponent rematada de cap, el que ha fet al tercer en una falta servida per un altre jugador del Betis, Tello. El festival ha continuat amb una combinació estel·lar entre Riqui, Aleñá i Deulofeu, que aquest no ha desaprofitat per completar el seu trio de gols just abans del descans.

En la segona part han arribat els canvis, tot i que Deulofeu i Bartra s’han quedat una estona més al camp. Puado ha tingut la primera i el de Riudarenes, de miracle, no ha fet el seu quart gol. Mentre el públic es divertia fent l’onada ha arribat el cinquè. Puado ha assistit a Jutglà, que no ha perdonat poc després d’enviar un xut al pal. Jamaica ha estat més atrevida, però el porter del Llevant Cárdenas no s’ha deixat sorprendre en un parell de xuts. La gran ovació de la tarda ha estat pel jugador del Girona Arnau Martínez, que ha entrat en el 78’ en la seva estrena com a internacional absolut. L’espanyolista Puado, de penal, ha completat la golejada, la més gran de la selecció des del 1927. El 1998 i el 2000 l’equip va golejar Nigèria i Lituània per 5-0.