Seleccions

Rexach per Cruyff

La directiva d'Andreu Subies no compta amb Johan Cruyff com a seleccionador, però encara ha de parlar amb ell, i l'holandès no té pensat dimitir

El seu antic amic, Carles Rexach, és l'alternativa que més agrada a la junta

Cruyff ha dirigit fins ara dues cites de la selecció, amb l'Argentina i amb Hondures

El president de la FCF, Andreu Subies, no ho ha dit públicament, però entre línies ho ha insinuat en alguna entrevista. La continuïtat de Johan Cruyff al capdavant de la selecció és una idea de la qual no és gaire partidari. No estem parlant pas del descobriment d'Amèrica. Qualsevol ho podia intuir atès el vincle d'amistat que uneix l'holandès amb Joan Laporta, per una banda, i la més que cordial relació que mantenen Subies amb el president del Barça, Sandro Rosell, per l'altra. A més, Cruyff és una de les grans apostes que en el seu dia van fer l'expresident Jordi Casals i l'exdirectiu Xavi Torres, i tots dos ja fa temps que van marxar de la federació.

La idea, doncs, és clara. A partir d'aquí, cal seure amb Cruyff i parlar-ne, ja que no hi ha cap contracte escrit entre les dues parts. L'anècdota és que, segons fonts properes a l'encara seleccionador, ni un directiu de l'actual junta s'ha dirigit a ell en cap ocasió (Subies va guanyar les eleccions el 26 de març). De fet, una de les poques vegades que s'han creuat va ser en la presa de possessió de Subies a la fàbrica Damm. Per la seva banda, des de la FCF es comenta que s'està esperant a tancar el partit de la selecció del Nadal vinent per conversar amb Cruyff. En principi caldrà esperar uns dies més, perquè el seleccionador està de viatge a Holanda i segurament no tornarà a Catalunya fins a mitjan mes de setembre, segurament.

Rexach, l'alternativa

Una vegada la federació convidi Cruyff a marxar, haurà de buscar un nou seleccionador, i el marge de temps tampoc serà gaire gran fins al 22 de desembre. El nom que més agrada a hores d'ara és el de Carles Rexach, que actualment té un càrrec al Barça com a assessor a la presidència de Sandro Rosell. Curiosament, un càrrec oficial que s'assembla força al càrrec no oficial que molts atribueixen a Cruyff durant l'etapa de Laporta.

Si el relleu s'acabés confirmant, seria la segona vegada que Rexach substitueix en una banqueta l'holandès. Ja va fer-ho la temporada 1995/96. Llavors Cruyff no va acabar la temporada com a entrenador del Barça i el seu ajudant va assumir el càrrec per als dos darrers partits. Allà va trencar-se la seva amistat. Rexach no tindria continuïtat a la banqueta, ja que a Can Barça aterrarien l'any següent Robson i Mourinho.

Si d'aquí a unes setmanes té lloc l'adéu de Cruyff de la selecció, l'exentrenador del Barça haurà dirigit Catalunya en dos partits, contra l'Argentina (2009, 4-2) i contra Hondures (2010, 4-0).

Xile és la selecció desitjada pel desembre

La federació catalana espera tancar aquest mes de setembre el clàssic compromís de Nadal de la selecció, que enguany es vol convertir en una festa del futbol català amb la participació de tots els agents possibles, entre els quals la presència d'un important nombre de presidents dels més de mil clubs del nostre país. Després de la primera temptativa croata de fa unes quantes setmanes, ara la selecció desitjada és la de Xile, amb la qual s'aprofitaria l'efecte mediàtic del fitxatge d'Alexis Sánchez pel Barça. El president de la FCF, Andreu Subies, ja va mantenir una primera presa de contacte cara a cara amb els dirigents de la federació xilena en el partit que la selecció sud-americana va disputar diumenge a Cornellà-el Prat contra Mèxic. Precisament seria l'estadi de l'Espanyol el que tindria més números per rebre el partit de Catalunya. Si s'acaba produint un acord amb la selecció dirigida per Claudio Borghi, es repetiria la visita que els xilens van fer a Catalunya fa una dècada. Llavors els catalans van guanyar per 1-0, amb gol de Luis García (2001).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)