Seleccions

Preparatius en marxa

La FCF confia en una fidel resposta de l'afició de Catalunya en el proper duel entre la selecció i Tunísia

Subies informa que ja s'han venut al voltant d'unes 2.000 entrades per a la cita del dia 30

Contra Tunísia s'habilitaran uns 40.000 seients al Lluís Companys
Catalunya tornarà la visita al seu rival el 2012, i ho farà sense caixet

Andreu Subies va conèixer ahir de primera mà els primers passos de la nova etapa d'El 9 Esportiu amb una visita a la redacció del carrer Tàpies de Barcelona. El màxim dirigent federatiu va mantenir una llarga reunió amb el director editorial d'El9, Emili Gispert, i altres càrrecs del diari, en què es va exposar la importància de potenciar el periodisme esportiu escrit i pensat en català. Subies, alhora, també va fer una breu diagnosi de l'estat del futbol català i el de la federació esportiva amb més afiliats del país. El president també va detallar nous aspectes del partit Catalunya-Tunísia, que ja té cartell promocional i que en breu estrenarà un espot televisiu amb Johan Cruyff.

A només una jornada per arribar a la meitat de la lliga i una eliminatòria de copa perquè el futbol s'aturi a Catalunya, la federació catalana ha posat en marxa ja tots els preparatius del partit que la selecció disputarà el dia 30 de desembre contra Tunísia, a l'estadi Lluís Companys. Una altra cita nadalenca que no variarà gaire els paràmetres habituals dels partits de Catalunya, però que, com sempre, enviarà un missatge reivindicatiu, irrenunciable, del desig d'una selecció catalana de futbol oficial.

El president de la FCF, Andreu Subies, va donar ahir nous detalls del partit. Va explicar que ja s'han venut al voltant d'unes 2.000 entrades a través de Servicaixa, però a banda de la xifra també va voler posar en relleu l'interès que ha despertat l'enfrontament a nivell intern. “A banda de les entrades que hem venut, hi ha molta demanda d'informació per part de clubs, de grups i d'empreses. Volen saber com funcionarà tot el tema dels autocars dels aparcaments, una mica l'itinerari d'aquest partit. Estem rebent molta petició d'informació per via telefònica i per correus interns”, va explicar Subies, que va afegir que a l'estadi Lluís Companys s'habilitaran uns 40.000 seients i que la intenció és omplir-los tots. Portar Tunísia costarà, segons el president, 130.000 euros.

A banda de l'escollida Tunísia, les altres seleccions que més es van sondejar per venir aquest Nadal a Barcelona van ser Costa Rica, Panamà, Sèrbia, Estònia i Costa d'Ivori. Amb la selecció magrebina les facilitats han estat màximes. “Des del primer moment hi han estat molt interessats. Dins el conveni que s'ha signat amb ells, hi ha el compromís de jugar l'any 2012 allà. Potser l'any vinent és una mica precipitat, però és una de les activitats que ens agradaria fer”, va comentar Subies, afegint que Catalunya viatjarà a Tunísia sense caixet i amb tot el cost del desplaçament ja resolt.

La voluntat per al partit del dia 30 era no “formar una convocatòria de jugadors aleatòria. Els jugadors catalans s'hi han compromès, i ara del que es tracta és de donar el ressò adient a la cita per compensar la mancança de partits que hi ha durant l'any. També busquem que no sigui un partit deficitari”, va indicar Subies.

La FCF ja té a les seves mans una llista de seleccionats de Tunísia que es confirmarà en els propers dies (la catalana, el dia 23). La majoria dels jugadors de la selecció africana són jugadors l'equip de l'Esperance de Tunis.

El president, d'altra banda, va tornar a incidir a potenciar el departament de seleccions i buscar una nova via per competir amb la creació d'una selecció B o d'una sub-23. “Aquesta és la porta que ens podria fer jugar més sovint fora de Catalunya.”

La selecció amateur torna amb un somriure de la Vila Joiosa

La selecció amateur de Catalunya va tornar de la Vila Joiosa amb la satisfacció de la feina ben feta en la primera fase de la copa Regions UEFA que s'ha disputat aquest cap de setmana. Les victòries contra Extremadura (1-2) i Euskadi (0-4) han permès la selecció de Toni Almendros obtenir el bitllet per a les semifinals de la competició, que tindran lloc l'abril vinent. La seu d'aquesta fase final (es juguen les semifinals i també la final en el mateix cap de setmana) encara s'ha de confirmar. Allà Catalunya tractarà d'obtenir el que seria el seu primer campionat estatal, que li permetria jugar la fase europea.

Un dels protagonistes de l'èxit català va ser l'excel·lent porter del Prat Toni Texeira, el futbolista que més participacions acumula amb la selecció amateur. “Ha estat el tercer cop que hi he anat convocat. La primera va ser fa quatre anys, quan Robert Elvira em va cridar. Fa dos anys vaig anar convocat per Miguel López i ara per Toni Almendros. Hi ha un molt bon grup de jugadors i persones, i hem tornat tots molt contents de la nostra actuació. El partit contra Extremadura va ser més ajustat, ens van xiular un penal en contra que era inexistent, i contra el País Basc vam guanyar i ho havíem de fer pel màxim de gols possibles per classificar-nos”, explica el porter.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)