Seleccions

La millor militància

Johan Cruyff fa pública una de les convocatòries de Catalunya més competitives que es recorden

Tornen Xavi i Cesc i debutaran jugadors com Martín Montoya, Raúl Rodríguez o Puigdollers

Cruyff ha cridat onze futbolistes de can Barça i set de l'Espanyol
A hores d'ara hi hauria unes 15.000 entrades venudes per al partit

La millor convocatòria de Catalunya que es recorda, just en el moment en què el Barça regna al món, en el punt en què l'Espanyol lluita de nou per traspassar les fronteres europees l'any vinent, la temporada en què a segona divisió A hi coincideixen quatre clubs catalans i on molts altres futbolistes de la terra intenten llaurar-se el seu futur a l'estranger. I amb un dels millors jugadors de tots els temps donant la llista de 22 cracs catalans que jugaran divendres vinent al Lluís Companys. Aquest és el context del partit entre Catalunya i Tunísia del pròxim dia 30. És un amistós, com sempre fins ara, i qui sap què faria aquest equip en una fase final d'un gran campionat de seleccions, però en tot cas hi ha un veritable cartell de luxe.

El seleccionador, Johan Cruyff, va aterrar ahir a Barcelona per fer públics els noms dels protagonistes, i entre ells hi seran pràcticament tots els primeres espases del nostre futbol. Faltaran els jugadors del València Jordi Alba, Bruno Saltor i Víctor Ruiz, a qui el club ché no ha donat permís per jugar el partit. Res nou, d'altra banda. Però de la resta, hi seran tots. Tots els seleccionats juguen a Catalunya tret del cas excepcional de Bojan Krkic, que malgrat fitxar per la Roma va deixar ben clar que no volia perdre's el partit de la seva selecció. El davanter continua sent un dels jugadors més implicats amb la causa i Cruyff no ha dubtat a reclutar-lo.

El Barça torna a ser l'equip que més contribueix a la llista final, amb onze jugadors blaugrana, vuit del primer equip i tres més del filial. Debutaran Isaac Cuenca, Martín Montoya i Marc Muniesa, mentre que una altra bona notícia és que dos campions del món com són Xavi Hernández i sobretot Cesc Fàbregas (el fet d'haver jugat els últims anys a la Premier League l'ha impedit vestir-se la samarreta catalana perquè a Anglaterra sempre hi ha lliga per aquestes dates) tornaran a cantar Els Segadors.

A l'Espanyol també trobem tres debutants, tots tres defenses. Raúl Rodríguez, Jordi Amat i Dídac Vilà seran les principals novetats espanyolistes en una selecció on Joan Verdú i Sergio García continuen sent els referents que més convocatòries acumulen. Pel que fa a la segona divisió, a banda del Barça B, hi haurà representació tant del Sabadell com del Nàstic (Albert Puigdollers i Sergio Juste, tots dos debutants) i d'una altra icona del futbol català, ara a les files Girona, el davanter banyolí Ferran Corominas. Aquest Nadal, i atès l'alt nivell dels jugadors citats, no hi haurà cap representant de segona B. “Hem de mirar pel bé de la selecció, perquè potser si cridem algú de categories més inferiors pot fer-nos més mal que bé”, va comentar el seleccionador holandès.

Amb aquests ingredients, només falta que el públic i les estelades no fallin a la cita. S'intentarà igualar la xifra dels 32.100 espectadors que van presenciar en directe el partit contra Hondures el desembre passat, si bé amb la venda d'unes 20.000 i 25.000 entrades la FCF ja trauria beneficis de l'enfrontament contra Tunísia (el cost total gira al voltant dels 130.000 euros). De moment, segons va manifestar ahir el president de l'organisme, Andreu Subies, ja hi ha venudes 15.000 entrades per a la cita de divendres vinent. Per tota la ciutat s'han penjat banderoles, Cruyff anunciarà el partit per la televisió i l'Ajuntament també en farà promoció, mentre que el bon horari del duel (19.00 hores) hauria de fer la resta perquè l'estadi Lluís Companys presenti una molt bona imatge. Contra Tunísia s'habilitaran al voltant de 40.000 localitats.

La llista de Tunísia

La setmana vinent s'ha de decidir si Catalunya fa un únic entrenament abans del partit, si bé tot sembla indicar que els jugadors seran citats el mateix divendres i que, per tant, no hi haurà cap sessió preparatòria. Pel que fa al rival, Tunísia jugarà un amistós dimecres dia 28 contra el País Basc. Un cop acabat, es traslladarà a Barcelona per concentrar-se abans de la cita a Montjuïc. És previst que dimarts o dimecres es pugui conèixer ja la llista de convocats oficial de la selecció magrebina.

Designacions arbitrals

Si l'any passat va ser Xavier Estrada Fernández l'encarregat de xiular el partit entre Catalunya i Hondures, enguany el col·legiat català escollit ha estat Alfons Xavier Álvarez Izquierdo. Els seus assistents seran Xavier Aguilar Rodríguez i Juan Carlos Barranco Trejo i el quart àrbitre, Víctor Manuel Sánchez Rico.

Selecció musical

La FCF també ha inclòs en el seu web un apartat en què els aficionats catalans podran triar la música que s'escoltarà abans del partit. Grups del país (Els Pets, Els Amics de les Arts, Els Catarres...) i d'altres d'estrangers poden ser seleccionats pel públic, que pot votar a Fcf.cat.

Tenim jugadors per tot el món i en totes les lligues. Per això el del pròxim dia 30 és un partit important per a la societat catalana
Haurem d'estar ben atents perquè el rival no ve de festa, sinó que ve en forma perquè vol preparar-se bé per a la copa d'Àfrica
Calculo que si venem entre 20.000 i 25.000 entrades tindrem beneficis d'aquest partit
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FCF
Serà un partit important per a la majoria. El que cal també és evitar que hi hagi lesions
Johan Cruyff
SELECCIONADOR DE CATALUNA
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)