Seleccions

La selecció és cosa de tots

Més enllà de primera. La presència de jugadors dels clubs catalans de segona A dóna un plus de representativitat al partit d'avui. Puigdollers (Sabadell) i Sergio Juste (Nàstic) debuten i Coro (Girona) té la seva novena cita

No hi ha cap representant de segona B ni de categories més baixes, però el futbol català es podrà sentir força més representat que en cites anteriors en el Catalunya-Tunísia d'avui a l'estadi Lluís Companys. Johan Cruyff, que l'any passat no va convocar cap jugador del Nàstic ni del Girona ni tampoc cap de segona B i tercera contra Hondures, comptarà demà amb un representant dels tres clubs de segona A del país, a més de jugadors del Barça B. La presència d'Albert Puigdollers (Sabadell), Sergio Juste (Nàstic) i Ferran Corominas (Girona) contribueix a fer més partícips de la festa els clubs catalans.

Aquest any, i amb l'única excepció de Bojan (Roma), el seleccionador nacional ha convocat només jugadors de clubs del Principat. Entre el Barça (onze representants) i l'Espanyol (set), s'ha pogut formar una selecció de molt nivell. Obrint les portes a altres clubs del futbol català, que reivindicaven tenir protagonisme en la cita, la federació aconsegueix reunir més focus d'atenció en el partit arreu del país.

El lateral dret Sergio Juste (Nàstic), el migcampista Albert Puigdollers (Sabadell) i el davanter Ferran Corominas (Girona) han estat els escollits per acompanyar els blaugrana i els periquitos. Carregats d'il·lusió tots tres, viuen casos diferents. Per a Juste, és un premi a la seva eclosió recent a segona A. El lateral és dels més joves de la cita, juntament amb Jordi Amat, Sergi Roberto i Marc Muniesa, tots nascuts el 1992. Albert Puigdollers també debuta amb la selecció, però amb 31 anys. Per al vallesà, la convocatòria és un colofó a un 2011 inoblidable, amb l'ascens del Sabadell a segona A. Ferran Corominas, pitxitxi del Girona amb 8 gols, és assidu a la selecció. “Com a català que sóc, fa molta il·lusió. Un partit és poc, però intentarem que n'hi hagi més en un futur”, va assegurar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)