Seleccions

Tunísia

Defensors del prestigi del nord

En absència d'Egipte, Tunísia té el repte de mantenir l'hegemonia de les nacions mediterrànies al continent africà

Tunísia no ha vingut de vacances a Barcelona. Al contrari. L'estadi olímpic acollirà la penúltima prova del conjunt que dirigeix Sami Trabelsi abans de la gran cita del futbol africà, que acollirà el Gabon i Guinea Equatorial a partir del 21 de gener. Un torneig que ja s'ha cobrat víctimes de renom com el Camerun, Sud-àfrica o sobretot Egipte. Els faraons han vist com s'esgotava una generació que ha dominat el futbol del continent amb elegància en l'última dècada, amb un estil associatiu i harmònic que s'ha desmarcat amb èxit de l'exuberància dels equips de l'Àfrica negra.

Tunísia té força paral·lelismes futbolístics amb Egipte. Tots dos disposen de competicions de lliga potents, de les millors del continent, amb clubs de gran massa social com l'Éspérance de Tunis o l'Étoile du Sahel i fer el salt a Europa no sempre és una urgència per als seus futbolistes. Una factor que resta visibilitat mediàtica al món occidental, però que ajuda a cohesionar un grup. Egipte ha estat campiona de les últimes tres copes d'Àfrica gràcies a llegendes com ara Hessam El-Hadary, Ahmed Hassan o Mohamed Aboutrika, però per sobre de tot perquè sempre va tenir més sentit col·lectiu que la resta. Un mirall en què es mira ara Tunísia, un combinat ben endreçat i amb bons fonaments ofensius, que potser no es caracteritza tant per tenir grans possessions de pilota, però sí per trenar accions de mèrit a tres quarts de camp. Khaled Korbi, migcampista de l'Espérance, posa força coherència en l'origen de la jugada i, a l'ultim terç de camp, Trabelsi aposta per futbolistes de bon paladar com ara Lamjed Chehoudi, Oussama Darragi, Youssef Msakni o Saber Khelifa, tots ben dotats tècnicament i amb bona tendència a associar-se.

Issam Jomâa, l'home gol

La punta de llança de les àguiles de Cartago, Jomâa, du més de mitja carrera al futbol francès. Després de passar pel Lens i pel Caen ha aterrat aquest estiu a l'Auxerre, on no acaba d'aconseguir la titularitat. Després de cinquanta partits amb el combinat nacional, però, ja és el millor golejador de la història del país amb 26 dianes i ha estat clau durant la fase de classificació, encapçalant la llista de golejadors (6).

Abdennour, gran any a Tolosa

Amb l'absència de futbolistes experimentats en defensa com Karim Haggi (Hannover) o Ammar Jemal, la presència d'Aymen Abdennour és un dels atractius del combinat de Sami Traoré. El central, de 22 anys, ha estat una de les apostes estivals d'un Tolosa que camina ferm a la Ligue 1. Abdennour, que era capità de l'Étoile du Sahel tot i la seva joventut, és ja un fix en l'equip d'Alain Casanova. Dimecres a San Mamés no va jugar, però avui se l'espera.

Oussema Darragi, també
El jugador de l'Espérance Sportive, un dels pilars de la selecció de Tunísia, no va jugar dimecres contra la selecció basca, però sí que estarà avui a Montjuïc.
2004
Campions.
Liderats per Roger Lemerre des de la banqueta, els tunisians van aconseguir la seva única copa d'Àfrica el 2004, just l'any que eren amfitrions. Han disputat quatre mundials (1978, 1998, 2002 i 2006).
24,9
Anys.
És la mitjana d'edat de la selecció tunisiana que ha convocat Trabelsi.
59è
Lloc.
És la posició que ocupa Tunisia en el Ranking Fifa.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)