Seleccions

Sortiu i disfrutem

Una selecció de gala, de vint-i-un botons. Catalunya presenta una de les convocatòries més potents dels últims anys per enfrontar-se amb Tunísia en el tercer test de Cruyff com a seleccionador

Un any després de la victòria, amb golejada inclosa, contra Hondures (4-0), Catalunya es tornarà a vestir de curt avui a la gespa de Montjuïc (a les set de la tarda). Ho farà vestida de vint-i-un botons, amb les seves millors gales, amb una llista farcida de jugadors de primer nivell, en què hi ha fins a sis campions del món (Valdés, Puyol, Piqué, Xavi, Busquets i Cesc). La convocatòria, monopolitzada per jugadors del FC Barcelona (11) i del RCD Espanyol (7), però en què també hi tenen cabuda Albert Puigdollers (Sabadell), Ferran Corominas (Girona) i Sergio Juste (Nàstic) com a representants de segona A, digna d'una selecció aspirant a lluitar, i amb màximes garanties, per guanyar un europeu o una copa del món. Almenys això ha assegurat Johan Cruyff en les hores prèvies al partit, en què no dubtava a situar Catalunya entre les sis millors seleccions d'Europa. El davanter del Roma Bojan Krkic, l'únic futbolista que juga fora de Catalunya, completa una convocatòria de la qual cauen respecte a fa un any homes com ara Òscar Serrano, Sergio González, De la Bella, Víctor Ruiz, Bartra, David Garcia, Damià, Javi Márquez i Rafa Jordà. El fet de poder disposar, aquest cop sí, de totes les primeres espases del Barça i l'Espanyol, ha permès a Cruyff fer una selecció de màxim nivell sense la necessitat de barallar-se amb clubs poc amics de cedir els seus futbolistes a Catalunya –el València, el Màlaga, el Getafe, el Vila-real, l'Almeria, el Sevilla, l'Atlético de Madrid i Olympiacòs, per exemple, van vetar els seus seleccionables fa un any.

L'holandès, que no ha volgut donar cap pista sobre l'onze titular, podria repetir el 4-3-3 que va utilitzar contra Hondures i en què el trident format per Bojan, Sergio García i Corominas, acompanyats per Verdú a la mitja punta, va oferir un recital, o podria apostar per un 4-4-2 amb un mig del camp de luxe amb Busquets, Xavi, Cesc i Joan Verdú. Menys provable és que utilitzi un 3-4-3, com també s'ha arribat a especular.

Al davant hi haurà Tunísia, que s'està preparant per a la copa d'Àfrica que es disputarà el mes de gener a Gabon i Guinea Equatorial i que dimecres ja va avisar del seu potencial superant 0-2 el País Basc a San Mamés. Cruyff, però, encara no sap què és perdre amb Catalunya.

Cal agrair als jugadors que vulguin venir tot i la càrrega de partits que tenen durant l'any
Johan Cruyff
SELECCIONADOR DE CATALUNYA
Si volem guanyar haurem de donar el màxim de les nostres possibilitats. I això és positiu, perquè jugar concentrat pot evitar lesions absurdes
El contrari no ve de festa, ve a preparar-se per a la copa Àfrica i això garanteix que es pugui veure un bon partit de futbol
Tunísia és un rival de nivell i ho va demostrar guanyant a San Mamés dimecres
Òscar Garcia
SEGON ENTRENADOR DE CATALUNYA

Tunísia agafa el relleu de Nigèria 13 anys després

Tunísia va arribar ahir, cap als volts de les set de la tarda, a l'aeroport del Prat procedent de Bilbao. Poc després d'aterrar, l'expedició nord-africana va dirigir-se a les instal·lacions de la ciutat esportiva de Sant Adrià per fer una suau sessió d'entrenament prèvia al partit d'avui a la tarda, a diferència de Catalunya, que ha decidit no fer cap entrenament previ. La selecció de Sami Trabelsi agafarà el relleu de Nigèria com a segon representant africà que s'enfrontarà amb Catalunya en la història recent de la selecció. Nigèria, recordem-ho, va jugar contra Catalunya fa tretze anys, el 1998, també a l'Estadi Olímpic Lluís Companys, d'on va sortir escaldada havent encaixat un 5-0, amb gols d'Òscar Garcia (2), Celades, Tamudo i Barbarà.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)