Seleccions

Catalunya és proclamada campiona i jugarà a Europa

Copa Regions UEFA. La selecció amateur va superar Astúries en la final estatal i disputarà, per primer cop en la història, la fase continental

astúries1

catalunya2

Ja feia anys que ho buscava i ahir, finalment, Catalunya va aconseguir el premi: va ser proclamada campiona estatal amateur per primer cop i va obtenir el bitllet per competir a Europa, on pugnarà per alçar la copa de les Regions. El combinat que entrena Toni Almendros va superar l'amfitrió en un duel amb dues fases, en què Astúries va neutralitzar un gol inicial de David López, però Catalunya va refer-se i va sentenciar gràcies a un penal que un altre futbolista del Terrassa, Carlos, va transformar a set minuts del final.

Un inici com el d'ahir és difícilment millorable. I és que els catalans van trigar només cinc minuts a obrir la llauna: el temps que va necessitar David López per enviar a l'escaire un xut de falta magistral des de la frontal de l'àrea. Amb l'1-0, els de Toni Almendros van sentir-se còmodes, van fer bones aproximacions i van impedir que Astúries inquietés massa la porteria defensada per Toni.

Empenta dels locals

Després de la represa, el combinat asturià va pressionar i el seu tècnic va introduir més atacants en l'onze. Això sí, tot i la davallada física, Catalunya va saber contenir l'embranzida dels de casa, força precipitats, i va intentar-ho amb accions perilloses al contraatac. L'empat, però, va acabar arribant després que Javi Sánchez batés Toni aprofitant un rebuig del porter.

L'alegria local només va durar dotze minuts, ja que en el 83' Carlos va sentenciar des del punt de penal, aprofitant unes mans dins de l'àrea de Miranda. Amb l'1-2, Astúries va intentar-ho a la desesperada, però Catalunya va amarrar el campionat.

ASTÚRIES: David Armengol, Saka (Matías, 64'), Miranda, Berto Toyos, Adolfo, Nacho López, Isma, Jaime, Javi Sánchez, Borja Prieto i Juan Sánchez (Alonso, 83'). CATALUNYA: Toni Teixeira, Óscar, Cárdenas, Valentín, Cano, Rovira (Enric Gallego, 58'), Iván Álvarez, Granell (Heredia, 85'), David López (Putxi, 65'), Charly i Carlos. GOLS: 1-0 (5') David López. 1-1 (71') Javi Sánchez. 1-2 (83') Carlos, de penal. ÀRBITRE: Nanclares Centeno. T.G.: Als locals Borja Prieto i Isma; i als visitants David López, Óscar, Rovira, Iván Álvarez i Enric. T.V.: Cap.
Estem molt contents i és un premi merescut per l'actitud admirable de tots els jugadors dins i fora del camp. Els poso un 10
El partit ha tingut diferents fases i ha estat bastant equilibrat. Això sí, hem anat a buscar la victòria des del primer minut
En la segona part hem pagat la factura física de tot l'esforç, però malgrat l'empat ha arribat el premi
Toni Almendros
SELECCIONADOR CATALÀ

Ucraïna és la pròxima parada

Després de treure's l'espina de la final estatal perduda el 2006 al País Basc, la selecció té ara un altre repte: passar a la fase final europea. Per aconseguir-ho, haurà de superar una eliminatòria intermèdia que es disputarà a Ucraïna, en què Catalunya es veurà les cares amb el campió del país amfitrió, el de Bèlgica i el d'Eslovènia. Encara no hi ha dates fixades, tot i que la fase es podria disputar entre aquest any i la primavera del 2013 –Almendros veu probable l'abril vinent. I és que la ronda final se sol celebrar a final de juny.