Seleccions

Nou atac a l'esport català

Twirling. La Federació Espanyola de Ball Esportiu exigeix per ingressar en la internacional que s'expulsi la catalana, que n'és membre de ple dret des del 2008

Les maniobres per evitar el reconeixement internacional de l'esport català no tenen aturador. En els propers dies s'iniciarà un nou procés contra una federació catalana. La Federació Espanyola de Ball Esportiu (FEBD) ha passat a l'ofensiva per intentar expulsar la Federació Esportiva Catalana de Twirling (FECT) de la internacional (WBTF), que té 24 membres associats. L'organisme espanyol està en procés de ser acceptat com a membre de la federació internacional, però un dels requisits que demana per ingressar-hi és que la catalana no hi sigui. Caldrà veure, però, si està en posició de força per exigir aquest requeriment.

La catalana es defensa

La FECT forma part de la WBTF des del 2008 i des de llavors ha aconseguit medalles tant en campionats d'Europa com del món. Fa dues setmanes, la selecció catalana va ser tercera en l'europeu disputat a Bèlgica. La selecció espanyola no va enviar cap esportista a aquesta competició per no coincidir amb la catalana.

La federació catalana considera que hi ha motius jurídics per defensar que l'ingrés de la federació espanyola a la internacional no hagi de comportar la seva expulsió. Per això ha demanat suport a les institucions catalanes, per evitar ser-ne apartada. La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes li dóna el seu suport i facilitarà les gestions amb l'advocat Xavier Albert Canal perquè defensi els interessos de la federació catalana en l'assemblea que la federació internacional celebrarà a París dilluns que ve, just abans de l'inici del campionat del món, en el qual la selecció catalana té previst participar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)