Seleccions

Com a mínim, al podi

‘Pitch-and-putt'. La selecció catalana inicia demà la quarta participació en la copa del món, competició en què ha aconseguit dos títols i un tercer lloc

Catalunya intentarà recuperar la supremacia mundial en pitch-and-putt en la quarta edició de la copa del món, que es disputa entre demà i diumenge al camp Royal Meath de Clonee, prop de Dublín. Aquest és un títol que la selecció de Catalunya va guanyar en les dues primeres edicions (2004 a Itàlia i 2006 a Teià) i en la tercera va ocupar el tercer lloc.

Catalunya és una de les zones precursores del pitch-and-putt i la federació catalana va ser fundadora de l'associació europea (EPPA) i la federació internacional (FIPPA), tot i els intents constants de la federació espanyola de golf per torpedinar-la. L'equip català és capdavanter, però l'altra potència europea i mundial és justament Irlanda, que defensa el títol i ho farà en un camp que els serà familiar i adaptat als seus jugadors.

Dos experts, un debut

Els participants en la copa del món són Alemanya, Andorra, Austràlia, Catalunya, Galícia, la Gran Bretanya, Holanda, Irlanda, Noruega, Portugal, Suïssa i Xile. La selecció catalana la formen Fernando Cano (P&P Gualta), Marc Lloret (P&P Platja d'Aro) i Antonio Penalva (P&P Can Rafel), dirigits tots per Xavier Ponsdomènech, que ha estat present en totes les edicions de la copa del món.

A més, Cano va guanyar la copa del món individual del 2009 a França i té una enorme experiència internacional, ja que també va jugar en l'equip que va guanyar la copa del món a Teià el 2006 i en el que va guanyar el campionat d'Europa del 2010 a Lloret de Mar. Aquest és l'altre gran èxit que ha obtingut la federació catalana de pitch-and-putt perquè, a més, ho va aconseguir superant Irlanda, que havia vençut en les cinc edicions anteriors.

Lloret –cinc cops campió de Catalunya individual– també ha format part de l'equip campió de la copa del món 2004 i 2006. El debutant és Antonio Penalva, autor d'una gran temporada 2011 i guanyador del rànquing de Catalunya absolut i campió de Catalunya de dobles el 2008.

Evitar els irlandesos

L'objectiu de la selecció catalana és tornar a ser campions del món. Un camí que s'aplanarà si demà aconsegueix superar la fase prèvia, en la qual es decidirà quins són els quatre equips eliminats i els vuit que passen a quarts de final. Tan important és accedir-hi com fer-ho en la posició adequada. Si Irlanda confirma el seu potencial, evitar-la fins a una hipotètica final requereix classificar-se en segon lloc. El quart lloc és el més perillós perquè probablement implicaria enfrontar-s'hi en les semifinals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)