Seleccions

El Parlament dóna suport a les seleccions reconegudes

Aprova per majoria demanar al govern que tinguin prioritat en els pressupostos d'esports del 2013

CiU, SI, ERC i ICV van votar-hi a favor

El Parlament de Catalunya va aprovar dijous, en l'última sessió de la novena legislatura, una resolució de suport a les seleccions catalanes oficialitzades. Per una àmplia majoria absoluta, es va instar el govern de Catalunya que en l'elaboració dels pressupostos del 2013 i a l'hora d'establir els criteris per a les subvencions en matèria esportiva es tingui en compte de forma prioritària aquelles federacions que formen part d'una d'internacional i, per tant, tenen la selecció catalana oficialitzada. D'aquesta manera, el Parlament va reconèixer la importància de les seleccions com a eina de promoció internacional, gràcies al fet d'associar la marca Catalunya, que s'utilitza en diferents àmbits, també com a referent esportiu.

Majoria absoluta

La resolució va ser una proposta de la sectorial d'esports de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) pactada amb CiU. 74 diputats van votar-hi a favor (SI, CiU, ERC i Joan Laporta); 31, en contra (PP, C's i ICV), mentre que els 26 diputats del PSC van abstenir-se, igual que en la moció sobre la consulta sobre el dret a l'autodeterminació.

La Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes va enviar ahir un comunicat en què es felicitava per aquesta resolució parlamentària, que ha de permetre, segons ells, “les nostres federacions reconegudes internacionalment disposar de més recursos per competir al màxim nivell.” La Plataforma considera que aquesta és una decisió que avala la seva feina d'aquests últims anys, que no s'ha aturat malgrat la crisi econòmica. “Això permetrà als nostres esportistes formar part de l'elit de la seva modalitat esportiva. A més, aquest suport econòmic pot animar diverses federacions catalanes a fer un pas endavant, a trencar les relacions amb l'espanyola i demanar l'ingrés a la internacional”, afegeix la nota.

Un dels principals inconvenients en la lluita pel reconeixement o allò que frena algunes federacions són les dificultats econòmiques que representa convèncer els organismes internacionals. Amb tot, les seleccions de corfbol, futsal, bitlles, pitch and putt i dards, entre d'altres, han competit aquests últims anys en diversos tornejos internacionals.

LA PROPOSTA

La resolució va ser una proposta de la sectorial d'esports de Solidaritat per la Independència

LA VOTACIÓ

74 diputats van votar a favor de la resolució; 31, en contra, i 26 es van abstenir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)