Seleccions

Una alegria continental

Victòria amb patiment en el debut. Un gol d'Enric en el minut 93 permet a Catalunya superar les Ardenes belgues i iniciar la seva pugna a Europa amb un triomf que pot ser determinant

LES ARDENES1

CATALUNYA2

La consigna era clara i la selecció va complir en el seu primer partit a Europa. Catalunya amateur va començar amb victòria la fase intermèdia de la copa de les Regions. Això sí, el cor d'alguns components de l'expedició va patir moltíssim: el gol de la victòria, obra d'un Enric en estat de gràcia, va arribar en el minut 93, quan semblava que l'1-1 seria inamovible. La lligueta, doncs, comença de la millor manera per al combinat català, que arrenca com cal i ho té tot a les seves mans.

Els equips no es coneixien i, en comptes de respectar-se i temptejar el terreny, van decidir posar-se a prova mútuament. Així, el primer quart d'hora va estar farcit d'ocasions. Un bon Íñigo i Debaty van tenir un grapat de feina sota els tres pals. Això sí, cap de les arribades més clares va acabar al fons de la xarxa. El primer a avisar va ser el capità català, Carlos, que va plantar-se sol davant del porter belga en el minut 5, malgrat que finalment va rematar massa desviat. Més clara va ser la segona aproximació del davanter de l'Olot, que va ser objecte de penal (14'). El seu xut des dels onze metres, però, va marxar molt desviat per dalt. Això sí, la selecció es va poder treure l'espina en el minut 38, quan el partit havia perdut embranzida. L'estratègia va ser la clau: Xavi León va servir un córner, Pedro va pentinar la pilota i Ramon Rovira, sol al segon pal, va avançar Catalunya. Malauradament, poc després (45'), el mateix davanter de l'Europa va tocar la pilota amb les mans dins l'àrea i l'àrbitre va decretar un penal que Cornet no va fallar. Una clatellada tot just abans del descans.

Eufòria final

D'entrada, tot i que fos un miratge, la segona part feia preveure que Catalunya patiria molt. La selecció de les Ardenes va sortir com un cicló i els de Toni Almendros es van veure aclaparats per dues ocasions claríssimes: un xut creuat de Boumediene que va sortir fregant el pal en el 47 i una rematada de Biersard dins l'àrea petita que va acabar fora per ben poc (53'). Després, tot va canviar. El seleccionador va introduir modificacions intentant que Catalunya fos més incisiva i, tal com es veuria al final, va encertar de ple. Enric, que va ser el segon a entrar, gairebé va superar Debary amb una canonada creuada que va acabar al lateral de la xarxa en el minut 68. Això sí, els minuts passaven, la pilota no entrava i al final Catalunya ho va donar tot per sumar els tres punts. Primer, amb una rematada de cap de Vivó que el porter de les Ardenes va treure sota la línia de gol (79'), i al final, en el minut 93, amb la diana de la victòria. L'encarregat de desfermar l'eufòria va ser Enric, que va agafar una pilota a la frontal després d'una gran acció de Pol i va batre Debaty amb una canonada espectacular. Millor manera de començar, impossible.

ARDENES BELGUES: Debaty, Saccio, Biersard, Proesmans, Lahaque, Ludovic Ferron, Cornet, Luisinga, Boumediene (Amrous, 82'), Manfredi (Mirante, 68') i Lambert (Martin, 56'). CATALUNYA: Íñigo, Putxi, Vivó, Cano, Xavi León, Heredia, Cristino, Pedro (Pol, 72'), Guillem Cornellà (Pep Caballé, 55'), Ramon Rovira (Enric, 59') i Carlos. GOLS: 0-1 (39') Ramon Rovira. 1-1 (45+1') Cornet. 1-2 (93') Enric. ÀRBITRE: Dimitris Tatsis (Grècia). T.G.: A Biersard i Boumediene, de les Ardenes; i als catalans Guillem Cornellà, Ramon Rovira, Putxi i Heredia. T.V.: Al belga Proesmans (94'), per doble amonestació. PÚBLIC: Uns 250 espectadors al camp del Dinaz.
L'equip ha treballat molt bé contra un rival molt seriós
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FCF
Tant el joc com el resultat han estat molt positius per a la selecció, sobretot en l'aspecte moral
Inconscientment, he planificat el partit pensant en les altres dues cites que ens queden
Toni Almendros
ENTRENADOR DE CATALUNYA
És una victòria clau, però en alguns moments hi ha hagut dubtes i desequilibris entre la defensa i l'atac
Els partits duren més de 90 minuts. Hem pres riscos en la segona part i al final hem obtingut la recompensa
Aquesta victòria és clau per poder afrontar amb garanties els dos propers partits