Seleccions

La porteria

Peces de confiança

La credencial és el bagatge

Íñigo i Bayona han jugat un duel cadascun i un dels dos tindrà avui la tasca determinant de no rebre cap gol

Catalunyaha rebut tan sols un gol en els dos duels: el van fer els belgues des del punt de penal

Hi ha una premissa que, passi el que passi, permetrà a Catalunya fer història i passar a la fase final de la copa: no encaixar cap gol. Per acomplir la tasca, Toni Almendros ho va tenir molt clar: havia de confiar en porters que tinguessin l'aval de l'experiència. Joan Bayona (Palamós) i Íñigo (Cornellà) tenien el perfil buscat i són els encarregats de defensar la porteria de Catalunya a Ucraïna. Són dos noms ben reconeguts en el futbol català i l'experiència els permet afrontar el repte amb garanties.

“Complim les condicions que buscava l'entrenador, seguretat i veterania”, explica Íñigo, que alaba la gestió que s'ha fet del grup. “La gran virtut del cos tècnic ha estat que ens ha alliberat de qualsevol pressió, i això ha reforçat la unió de l'equip, tant a dins com a fora del camp”, detalla el porter del Cornellà, que confia molt en la classificació de Catalunya. “La nostra responsabilitat és no rebre gols, però això no em preocupa especialment per dos factors: tinc una gran confiança que marcarem i en defensa també hem estat molt sòlids”, diu Íñigo.

Tota una recompensa

Fins avui, tots dos s'han repartit el protagonisme i, aquest migdia, n'hi haurà un que repetirà. El bagatge, això sí, els permet afrontar la situació amb tota la calma del món. I és que, tal com explica Joan Bayona (33 anys), “estar competint per Catalunya ja és tot un premi”. El porter del Palamós també parla del paper que correspon als més veterans i creu que, “tenint en compte que tothom és molt conscient del que hi ha en joc, la tasca dels més experimentats no difereix de la dels altres futbolistes”. Amb tot, Bayona, com Íñigo (30 anys), confia en la força del bloc de cara al partit final: “Només hem rebut un gol, de penal, i aquí tothom pressiona i treballa per evitar que el rival arribi amb perill.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)