Seleccions

El comiat més complet

Últim duel de Cruyff. El seleccionador valora el bon nivell de Nigèria en el seu adéu de Catalunya, que viurà un partit de Nadal especial després d'un any de reivindicacions nacionals

La FCF vol omplir Cornellà-el Prat, que acull aquesta cita per primer cop
Catalunya disposarà un cop més de totes les seves figures

Tres anys i dos mesos després, Johan Cruyff abandonarà la banqueta de la selecció catalana. Això sí, ho farà amb una cita d'allò més completa i en el millor moment possible: Catalunya clama un lloc propi en l'escenari internacional i el partit de la seva selecció és un bon aparador per fer fer-se sentir. D'al·licients en el matx de Nadal, que aquest cop se celebra el 2 de gener, no en falten. Cornellà-el Prat, que acull aquesta cita per primera vegada, serà l'escenari on la selecció catalana, farcida d'astres, rebrà el combinat nigerià, que arribarà amb els primers espases.

“Em plantejaven l'últim partit com un regal i no ho és, perquè Nigèria és un equip molt fort”, explicava mig bromejant l'entrenador holandès, que durant la presentació que es va fer ahir a Cornellà-el Prat va repassar la seva etapa al capdavant del combinat nacional i es va mostrar “molt orgullós de Catalunya, ja que, tot i no competir de forma oficial, tots els grans futbolistes sempre estan disposats a jugar.” Això significa, si no hi ha cap contratemps, que les cares que figuren en el cartell de promoció –Puyol, Cesc, Xavi, Valdés, Piqué i Sergio Busquets, per part del Barça, i Sergio García i Verdú, per part de l'Espanyol– no faltaran a la cita.

El marc idoni

Més enllà de l'espectacle futbolístic, que amb els noms esmentats anteriorment està garantit, el partit de la selecció és cada any un acte de reivindicació nacional, a tots els nivells. El president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Andreu Subies, n'és ben conscient i afirma: “És un gran moment, la catalanitat ha estat present als carrers, amb uns colors i una forma de ser, i si el futbol ha de servir per ensenyar com som ho podem fer en aquest partit.”

Subies va remarcar també que la selecció “tindrà els millors i l'espectacle està garantit” i, per tant, espera que Cornellà-el Prat faci goig. Una línia similar va seguir el secretari general de l'Esport, que creu que “el sentiment de país és més evident que mai, com s'ha vist al carrer i també a les urnes, i ara s'ha de demostrar: cal que la gent s'impliqui i vingui al camp”.

Preus populars

La FCF busca també la implicació de tothom i per això l'horari –les set de la tarda– i el preu de les localitats s'han fixat pensant en tothom. Les entrades als córners valdran 10 euros; als gols, 15, i a la tribuna superior, 20. D'altra banda, els aficionats hauran de pagar 25 euros per una localitat a la tribuna inferior o presidencial superior, i 30 si volen asseure's a la tribuna presidencial inferior. A més, si les entrades es compren de forma anticipada (fins al 26 de desembre) hi ha un descompte del 25%, que serà del 30% en cas de grups i clubs i federats. Les localitats es posen a la venda el 10 de desembre, tot i que els socis de l'Espanyol les podran comprar a partir del dia 7.

Per a l'Espanyol és un orgull, una satisfacció i un honor acollir el partit de la selecció catalana
Joan Collet
president de l'espanyol
El sentiment de país és més evident que mai i ara s'ha de demostrar: cal que la gent s'impliqui i vingui al camp
Ivan Tibau
secretari general de l'esport
Estic molt orgullós d'haver estat al capdavant de Catalunya, amb uns jugadors molt compromesos
Johan Cruyff
seleccionador de catalunya
La catalanitat ha estat present als carrers, amb uns colors, i aquest partit pot servir per ensenyar com som
Andreu Subies
president de la fcf

LA DATA

2
de gener del 2013.
La selecció jugarà per primer cop el partit de Nadal després de Cap d'Any.

La FCF no vol pagar res més a l'AFA

L'Associació de Futbol Argentina (AFA) reclama encara 300.000 euros a la federació catalana, corresponents a l'amistós de Nadal del 2009. Això sí, la FCF no està disposada a pagar-los, ja que aquesta quantitat correspondria a unes clàusules en què el preu del partit es reduiria si els astres de l'albiceleste no jugaven. Al final, ni Messi ni Agüero van jugar i un acte promocional pactat tampoc es va dur a terme, de manera que la federació catalana considera que no ha d'abonar res més. “Ara que hi ha una certa estabilitat ens ho reclamen, però intentarem no pagar, perquè tenim raons per fer-ho”, va dir ahir Subies.

“Un rival ben fort” per dir adéu

Johan Cruyff va analitzar el rival amb el qual s'acomiadarà i creu que Nigèria serà d'alló més exigent. “És una selecció forta i això ens agrada, perquè a Catalunya superar un equip fluix no serveix”, va explicar el tècnic holandès, que remarca el fet que els jugadors nigerians, que estaran preparant la copa Àfrica, coneixen força bé el futbol europeu. “El pròxim rival té quatre futbolistes jugant a Anglaterra i tres aquí, i això és una bona mostra que Nigèria té nivell”, va afirmar Cruyff, que adverteix de la “fortalesa física del rival” i remarca també que “cada vegada tenen jugadors de més qualitat”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)