Seleccions

Una llista de compromesos

El partit de la selecció. Johan Cruyff va destacar l'orgull amb què els 22 futbolistes que ha convocat per al Catalunya-Nigèria es presten a disputar el duel de Nadal, encara que no sigui oficial

Ningú no dubta que la selecció catalana emana nivell i qualitat. Tan sols cal fer una ullada a la llista de convocats per al partit contra Nigèria que ahir va fer oficial Johan Cruyff. Més enllà d'això, però, hi ha un aspecte clau perquè les coses surtin com han de sortir: compromís. Les circumstàncies no són les millors –el partit no és oficial i la data, el 2 de gener, no acaba d'anar bé a ningú–, però cap dels 22 homes cridats per l'holandès es nega a defensar la samarreta de Catalunya. De fet, ho fan encantats, tal com detalla el mateix mister: “Presten la seva imatge i el seu catalanisme a un partit que no és oficial. Això sí, per a ells, aquesta cita no és cap costellada, tothom vol jugar, perquè està orgullós de formar part d'aquest país. Treballar d'aquesta manera m'agrada.”

No és cap cosa estranya, doncs, que en el comiat de Cruyff amb Catalunya no hi falti cap dels cracs del Barça o l'Espanyol. En la llista d'enguany, això sí, no hi figuren jugadors de segona A, tal com s'acostumava a fer els últims anys, ni tampoc cap dels futbolistes amateurs que van classificar-se per a la fase final de la copa de les Regions de la UEFA. Cruyff, això sí, justifica la decisió: “Aquest cop he intentat que la llista tingués una presència més internacional, amb jugadors d'altres lligues.”

En un moment idoni

El compromís dels jugadors per la selecció es traduirà a Cornellà-el Prat en una afició entregada a Catalunya: l'equip i la nació. La cita contra Nigèria, de fet, s'entreveu com una bona oportunitat per reivindicar-se, tal com va relatar el president de la Federació Catalana de Futbol (FCF), Andreu Subies. “El partit de la selecció dóna la possibilitat a 30.000 o 40.000 persones de reunir-se i que puguin lluir les seves banderes”, va dir el màxim dirigent de la FCF, que remarca que aquestes cites “permeten a cadascú expressar la seva forma de pensar”.

El president també va agrair a Johan Cruyff que hagi portat el timó de la selecció els últims anys –“d'aquesta etapa se n'ha d'aprendre molt”–, i va explicar que el pròxim seleccionador de Catalunya podria sorgir “d'un àmbit més federatiu”.

INTERNACIONAL

Johan Cruyff ha prioritzat aquest cop convocar jugadors d'altres lligues, més que del futbol català
Els 22 homes
Porters
Víctor Valdés (Barça)
30 anys
Kiko Casilla (Espanyol)
26 anys
Defenses
Montoya (Barça)
21 anys Piqué (Barça)
25 anys
Puyol (Barça)
34 anys
Bartra (Barça)
21 anys Jordi Alba (Barça)
23 anys
Raúl Rodríguez (Espanyol)
25 anys Capdevila (Espanyol)
34 anys
Amat (Rayo Vallecano)
20 anys
Migcampistes
Sergio Busquets (Barça)
24 anys Xavi (Barça)
32 anys
Sergi Roberto (Barça)
20 anys
Verdú (Espanyol)
29 anys Sergio Tejera (Espanyol)
22 anys
Víctor Sánchez (Espanyol)
25 anys
Davanters
Cristian Tello (Barça)
21 anys
Sergio García (Espanyol)
29 anys
Piti (Rayo Vallecano)
31 anys
Álvaro Vázquez (Getafe)
21 anys
Bojan Krkic (Milan)
22 anys
J. Soriano (Salzburg)
27 any
Debuten en una convocatòria
Sergio Tejera, Víctor Sánchez i Tello
Més vegades internacional
Víctor Valdés (12 vegades)

LA RODA DE PREMSA

En aquests moments, el partit de la selecció també permet a la gent expressar-se
Andreu Subies
president de la fcf
És el bloc més competitiu possible i he intentat també disposar dels que juguen fora
Johan Cruyff
seleccionador de catalunya
Tothom vol jugar el partit i es presta a participar perquè estan orgullosos de formar part d'aquest país. Treballar així m'agrada
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)