Seleccions

Nigèria

El rival de Catalunya

Reconquerint Àfrica

Nigèria vol fer un bon paper en la copa d'Àfrica, que començarà el 19 de gener a Sud-àfrica i oblidar la seva absència l'any passat

Amb una plantilla plena de joves, els nigerians busquen un bloc campió

Nigèria busca recuperar sensacions. O més ben dit, reconquerir el territori perdut en els darrers anys i que tan d'esforç li va costar obtenir. El futbol africà gaudeix d'un bon estat de salut, i això només s'explica amb la importància adquirida per aquest continent en l'exportació de jugadors arreu del món. La millora en la tècnica dels seus jugadors i l'entrada de seleccionadors europeus que han implantat noves tècniques de formació i evolució han permès a les seleccions capdavanteres acotar i reduir la distància que hi havia anys enrere amb altres seleccions d'arreu del món.

Nigèria va viure els seus millors anys en el panorama futbolístic en els anys noranta. Amb jugadors, importants també en els seus equips, com ara Okocha, Amokachi, Yekini –màxim golejador de la història de la selecció nigeriana– i Kanu. En l'actualitat, però, la selecció nigeriana està en ple relleu generacional. De fet, en la convocatòria per la copa d'Àfrica que ha confeccionat el seleccionador Stephen Keshi, només dos jugadors superen la trentena d'anys –el central Joseph Yobo i el davanter Shola Ameobi–. La joventut és un tret característic de l'actual Nigèria, que, tot i això, barreja a la perfecció aquest aspecte amb la d'un grup de jugadors consagrats com són John Obi Mikel, Obafemi Martins, Ikechukwu Uche, Vincent Enyeama i els mateixos Ameobi i Yobo. Les esperances? La irrupció de Victor Moses en el Chelsea, les bones maneres que està mostrant Nosa Igiebor en el Betis, l'elegància d'Ogenyi Onazi i l'instint golejador letal dEmmanuel Emenike –davanter de l'Spartak de Moscou que va fer anar de bòlit la defensa del Barça en la fase de grups de la darrera Champions–, Ahmed Musa, també fent gols en la lliga russa amb el CSKA Moscou, i Ideye Brown, del Dinamo de Kíev, segon màxim golejador de la lliga d'Ucraïna, amb 13 dianes, només superat per Mkhitaryan, del Xakhtar Donetsk, amb 18. El múscul al mig del camp segueix sent una de les altres peces bàsiques de les anomenades àguiles verdes, que no s'escapen, però, dels problemes defensius que arrosseguen les seleccions africanes tot i la intensitat i les millores tàctiques.

2
copes d'Àfrica
ha guanyat la selecció nigeriana en la seva història. La primera, l'any 1980, quan va ser l'amfitriona, i l'última, el 1994, amb seu a Tunísia.
4
vegades
ha participat Nigèria en un mundial. L'any 1994 i el 1998 va caure en els vuitens de final; el 2002 va ser descavalcada en la primera eliminatòria, igual que en la seva última cita, el 2010, a Sud-àfrica.
2
medalles olímpiques
té en el seu palmarès Nigèria. Les ‘àguiles verdes' van guanyar l'or a Atlanta 1996 i la plata a Pequín el 2008.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)