Seleccions

L'ofensiva espanyolista

El món de l'esport, per l'intens simbolisme de representació nacional que té en la seva projecció internacional, ha estat sempre en el punt de mira de l'espanyolisme:

Vet a les seleccions

Tradicionalment el principal front de l'espanyolisme ha estat el vet a la possibilitat de reconeixement de seleccions esportives catalanes que puguin competir oficialment en l'esfera internacional. El paroxisme d'aquest vet de les instàncies governamentals i federatives espanyoles va arribar amb l'acceptació de la Federació Catalana de Patinatge a la federació internacional que el govern espanyol va obligar a revocar amb fortes pressions diplomàtiques i suborns federatius. Una sentència del Constitucional ha reafirmat aquest vet.

Amenaces constants

La pressió també s'ha
exercit en l'àmbit individual sobre els esportistes d'elit. La persecució de qualsevol manifestació de catalanitat ha estat constant. L'Estat espanyol és un dels pocs països que té una legislació que obliga els esportistes a participar amb la selecció estatal sota amenaça de sanció. En els darrers anys, els esportistes que s'han manifestat favorables al dret a decidir o a la independència han estat assetjats i insultats a les xarxes socials i a sobre recriminats per les federacions espanyoles. També s'ha exercit la censura retirant símbols catalans de les competicions internacionals celebrades a l'Estat.

Llicència única

El govern espanyol també ha traslladat a l'esport el seu gran projecte recentralitzador en altres àmbits com ara l'educatiu i el financer, i treballa en la imposició d'una llicència única federativa que obligaria tots els centenars de milers d'esportistes federats a Catalunya a tenir obligatòriament llicència en la federació espanyola pertinent, perjudicant les catalanes.

Seguretat Social

El govern espanyol s'ha mostrat inflexible en l'aplicació de la regularització de col·laboradors dels clubs amateurs. Sense tenir en compte el teixit social, obligarà tots els clubs a donar d'alta milers de col·laboradors. Però les inspeccions s'han centrat a Catalunya, on la mesura podria fer perillar la viabilitat de més de 4.000 clubs, segons la UFEC.

VET A LA SELECCIÓ

El reconeixement de federacions catalanes ha estat vetat pel govern espanyol

LLICÈNCIA ÚNICA

Es vol imposar una llicència obligatòria de les federacions espanyoles

ESCANYAMENT

La inflexible regularització de col·laboradors fa perillar milers de clubs amateurs
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)