Seleccions

L'esport català respon

El món de l'esport es va aplegar als trams 1, 2 i 3, a l'avinguda Diagonal, afegint-se a la crida de la UFEC i de la Plataforma Pro Seleccions Catalanes

Hi van participar prop de 600 persones vinculades al col·lectiu

El món de l'esport no es va mantenir, ahir, aliè a la crida de la societat civil catalana i va manifestar el seu suport explícit al dret a decidir el futur del seu poble. Les entitats i els esportistes que ho van creure convenient es van afegir a la multitudinària manifestació per demanar que la consulta del 9 de novembre sigui una realitat als trams 1, 2 i 3, que es van situar a l'avinguda Diagonal entre la plaça de Pius XII i el carrer Joan Güell. La V de votar i de victòria no va passar desapercebuda a la crida de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural que va omplir la Diagonal i la Gran Via Barcelona en una imatge que ja fa la volta al món amb un missatge de llibertat, d'unitat i de determinació.

Aquesta va ser la zona on la Plataforma Proseleccions Catalanes i la UFEC van ser presents amb els esportistes, presidents de federacions, dirigents de clubs i tothom qui va voler sumar-s'hi. A més, tots plegats es van fer una fotografia amb una gran pancarta amb el lema “L'esport català vol decidir”. Els representants de l'esport van recordat la importància de l'esport en la societat catalana i van reivindicar que no pot quedar al marge de tot el que hi passa. Una qüestió sempre compromesa, perquè molts esportistes depenen de les subvencions estatals o queden estigmatitzats quan opinen sobre el procés i el dret a decidir. Malauradament, en els últims temps, hi ha hagut casos sagnants contra esportistes de casa nostra que s'han manifestat a favor de la independència de Catalunya. Sigui com vulgui, l'esport és una gran potència a Catalunya l'aspecte social. Per això, la gent de l'esport va sortir al carrer per reivindicar el dret a decidir del poble català. També és una gran potència en l'esport d'elit i hi ha sempre una àmplia representació de jugadors catalans que contribueixen als èxits de les diferents seleccions espanyoles.

A la fotografia es pot veure el secretari general del'Esport, Ivan Tibau, al capdavant de la pancarta i un dels seus antecessors en el càrrec, Josep Maldonado. També hi van ser el president de la Unió de Federacions Catalanes (UFEC), Gerard Esteva, el seu antecessor, David Moner, i el president de la Plataforma, Xavier Vinyals. Van sumar adhesions altres presidents de federacions catalanes com ara els de futbol, atletisme, tennis de taula, hoquei herba... o l'entrenadora de natació sincronitzada Anna Tarrés.

EL SECRETARI

Ivan Tibau, la màxima autoritat esportiva del país, va ser al capdavant

PRESIDENTS

S'hi van aplegar un bon grapat de dirigents de federacions catalanes
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)