Seleccions

Efemèride sobre rodes

El partit commemoratiu del desè aniversari del títol mundial B de la selecció de Catalunya a Macau coincideix amb un moment de màxima efervescència sobiranista

Els protagonistes recorden la cita amb emoció

La casualitat ha volgut que la celebració d'una important efemèride per a l'esport del país, el desè aniversari del títol del mundial B d'hoquei sobre patins amb una selecció oficialment reconeguda, coincideixi amb un moment de màxima efervescència sobiranista. Durant la presentació del partit commemoratiu entre Catalunya i Anglaterra, que es disputarà dissabte a Vilafranca del Penedès (19.30 h), es van fer evidents els paral·lelismes del que va suposar aquell títol i l'actual situació política, a les portes de la consulta del 9-N. “En certa manera vam contribuir amb el nostre granet de sorra al procés que es viu actualment. En política se'ns diu que voler votar sobre el nostre futur està fora de la legalitat, però aleshores nosaltres estàvem dins el reglament, fins que les coaccions en l'assemblea de Fresno ens en van deixar fora”, remarca Ramon Basiana, que ja aleshores era el president de la Federació Catalana de Patinatge.

Ivan Tibau va presentar ahir el partit commemoratiu en la seva doble condició de secretari general de l'Esport i com a capità d'aquella històrica selecció de Macau. “En aquell campionat vam poder comprovar el sentiment de moltes persones que es van identificar amb una selecció que defensava Catalunya a l'altra punta del món. Molta gent va seguir els partits i tenia ganes de viure-ho”, recorda Tibau. I afegeix: “Quan jugàvem a Macau no érem conscients del que ens trobaríem en tornar i del que es va viure a la plaça Sant Jaume.” Ja retirat i amb el seu nou càrrec com a gestor de l'esport català, Tibau ha pogut comprovar de primera mà la intransigència dels dirigents espanyols: “Ens van posar molts pals a les rodes perquè es revoqués l'admissió provisional de la federació catalana dins la seva homòloga internacional, i ara continuen en altres esports. De fet, la situació encara és pitjor, perquè estem vivint un procés de recentralització en tota regla, amb el tema de la llicència única i les contínues inspeccions fiscals.” En aquest sentit, va fer una arenga a la gent perquè “treballi unida i no afluixi per poder assolir aquest anhel de llibertat”.

Rodri, baixa

A més de Tibau, també van assistir a la presentació d'ahir el seleccionador Jordi Camps, i els jugadors Quim Casalí, David Busquets, Josep Manel Edo, Abraham Bagés i David Cáceres. Completaran l'equip Víctor Agramunt, Ernest Freixes i Juli Anguita, encara en actiu a les files del Voltregà, a l'OK Lliga. L'única baixa per al partit serà Jordi Rodríguez, Rodri, que també continua en competició i dissabte juga amb el SHUM, de la 1a estatal, contra el Blanes. En les files angleses també hi haurà una única baixa respecte a l'equip que va perdre la final a Macau (6-0).

Més enllà del partit commemoratiu, durant tot dissabte s'organitzaran diversos actes al voltant del patinatge, com es va encarregar de recordar Anna Doblas, regidora d'Esports de Vilafranca del Penedès. Al matí es faran exhibicions de patinatge de velocitat a la rambla de Sant Francesc i a primera hora de la tarda es jugaran partits d'iniciació per als més petits ja al mateix pavelló vilafranquí.

LES FRASES

Serà un acte de catalanitat i reivindicació. Un pas més per al procés
Jugar amb Catalunya era un sentiment especial, perquè defensàvem el nostre país
David Cáceres
JUGADOR DE LA SELECCIÓ
Recordarem un fet importantíssim per al nostre patinatge i per a l'esport català
Ramon Basiana
president federació de la catalana de patinatge
Aquell campionat va evidenciar el sentiment de molts que es van identificar amb la selecció
Ivan Tibau
secretari general de l'esport i capità de la selecció catalana

Barcelona, candidata als Roller Games del 2017

Ramon Basiana va aprofitar l'acte per anunciar que Barcelona es presentaria com a candidata a organitzar els Roller Games del 2017, una competició de nova creació i que englobaria fins a nou modalitats d'esports amb patins. “El mes de març es coneixerà la seu d'aquest mundial, que aplegarà uns 6.500 esportistes de més d'un centenar de països”, va explicar el president de la Federació Catalana de Patinatge. En aquest sentit, Basiana va assegurar: “Aquests Jocs suposarien un salt qualitatiu pel que fa a la promoció del nostre esport.” El dirigent català va recordar que el nombre de llicències s'havia duplicat en l'última dècada –de 12.000 a 24.000–, en part gràcies al títol de Macau, i que confiaven que en les pròximes temporades els esports sobre patins aconsegueixin un nou impuls.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)