Seleccions

Una estrena històrica

Futbol americà. La selecció de Catalunya juga a Girona el seu primer partit per celebrar els 25 anys de la federació contra un rival amb gran experiència internacional, Holanda

La selecció de futbol americà s'entrena aquest migdia (a les 12) contra Holanda a l'estadi del GEiEG. El primer rival en la història del combinat català, que dirigeix Xus Fernández, és Holanda, un equip amb experiència en campionats internacionals.

El Catalunya-Holanda d'avui servirà com a cloenda dels actes del 25è aniversari de la federació catalana d'aquest esport. A banda dels 25 jugadors de cada equip, els organitzadors portaran també més de 40 cheerleaders i una sorollosa batucada perquè l'espectacle estigui dins i fora del camp. Fernández tindrà com a tècnics assistents Teo Polanco, Óscar Calatayud, Bart Iaccarino, Roberto Torrecillas i Marcos Guirles.

A l'equip català, hi seran representats tots els equips de Catalunya. Amb tot, els dos grans d'aquest esport al país, els Dracs de Badalona i els Pioners de l'Hospitalet, són els que n'aporten més. També hi seran representats els Imperials (Reus), els Bocs (Argentona), els Búfals (Barcelona), els Rookies (Barberà), els Senglars (Santa Cristina), els Falcons (Salt), els Uroloki (Barcelona) i els Wolves (Sarrià).

Holanda arriba a Girona en plena preparació per al campionat d'Europa del 2016.

En l'equip de Catalunya la direcció d'atac la compartiran els quarterbacks Sergi Gonzalo i el veterà Ramón Figueroa. Ells seran els encarregats de moure l'equip al costat dels jugadors ofensius de més talent del país: Joan Carles Bartra, Víctor Martín, Hugo Solo, Joel Monroy, Ferran Llinàs, Javier Fernández, David Trias i Ian Escoda. En la línia ofensiva la tasca de protecció anirà a càrrec de Felipe Archilla, Joan Delgado, Óscar Olivenza, Karan Lalwani i Francesc Ferrer, entre d'altres.

En la part defensiva també hi participaran jugadors amb molta qualitat i amb experiència, com ara Noel Ribera, Cristian Clerencia, Vito Rodríguez, Álex Mancha, Christian Marín, Raúl Cozar, Pol Villalobos, Albert Cucharero, Jordi Brugnani, Mats Jonson, Sergi Bellmunt, Ramon Quintana, Adrià Solís, Francesc Magret, Albert Pascua i Sergi Martínez.

El president de la Federació Catalana de Rugbi, Joan Josep Ayuso, aspira a repetir partits com aquest en el futur. “Seria ideal, però el cost econòmic és molt alt. Aquest partit forma part dels actes del Tricentenari, i ha estat més fàcil tirar-lo endavant.” Ayuso considera que tant la federació com el futbol americà passen un bon moment a Catalunya: “El més important és que la majoria de clubs aportin a la federació equips en totes les categories des dels onze anys fins a sèniors.”

LA PRÈVIA

És un honor jugar avui un partit tan important per a la història del nostre esport
Quim Perejoan
CAPITÀ DE CATALUNYA
La federació i el futbol americà viuen un gran moment al país i avui ho hem de celebrar
Joan Josep Ayuso
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)