Seleccions

Espectacle, gols i victòria per a Catalunya

Victòria contudent. Els catalans s'imposen al País Basc en un partit en què, tot i no sentir-se còmodes, llueixen molta qualitat

catalunya6

país basc3

El pronòstic es va complir i Catalunya va vèncer Euskadi en un partit força atractiu per la combativitat que va demostrar el combinat basc i per l'exhibició de nivell catalana. La qualitat dels catalans va acabar fent la diferència amb un parcial de 0-3 al final del primer temps.

I això que, en els primers minuts, els de Santi Gea no es van apropar amb perill a la porteria rival i va ser el País Basc qui va colpejar, amb tres ocasions en els primers 12 minuts. Però a mesura que els locals apujaven més les línies i pressionaven més Catalunya, Eric Martel va despertar els seus amb un xut llunyà que va suposar el primer gol del matx (13') en la primera ocasió visitant. A partir d'aquí, Catalunya es va alliberar i va aprofitar el cansament dels bascos per anotar dos gols més abans de marxar al descans, obra d'Adolfo i de Serrano.

Els visitants van adormir el partit en l'inici del segon temps, tot i el golàs de Roger Serrano. Però van tornar a despertar-se de cop quan, passada la mitja hora, Yerai –el millor dels seus– va anotar dos gols seguits de falta (2-4, 32'). El País Basc va posar un porter jugador per jugar els últims instants i el partit va embogir. Dani Salgado va tornar a obrir forat (33') en el marcador i Labaka va respondre de seguida (3-5, 34'). Sepe va esvair els dubtes amb un altre golàs després d'una recuperació.

EN SET MINUTS

PAÍS BASC: Olasagasti, Cámara, Garcia, Yerai, Cristian Blanco, Labaka, Alonso, Marcos, Iñigo, Del Campo, González i Balerdi. CATALUNYA: Dídac, Sepe, Adolfo, Campoy, Dani Salgado –cinc inicial–, Isaac Fernández, Pacheco, Serrano, Albaladejo, Verdejo, Eric Martel i Corvo. GOLS: 0-1 (13') Eric Martel. 0-2 (15') Adolfo. 0-3 (19') Serrano. 0-4 (28') Serrano. 1-4 (31') Yerai. 2-4 (32') Yerai. 2-5 (33') Dani Salgado. 3-5 (34') Labaka. 3-6 (37') Sepe. ÀRBITRE: Imanol Egia i Felipe Madorran. T.G.: Al visitant Albaladejo. PÚBLIC: Uns 500 espectadors.
El parcial de 0-3 al final del primer temps va desequilibrar la balança