Seleccions

La pluja l'enterboleix

Empat conforme. El conjunt basc va ser superior al català, sobretot en la segona meitat, quan va caure un aiguat que va embussar l'enfrontament

catalunya1


país basc1


Catalunya es pot donar per satisfeta amb l'empat que va obtenir ahir a Barakaldo en un partit marcat fortament per l'aiguat que va caure en el segon temps. El País Basc va ser superior en tots els registres, també amb el camp sec, però no va poder concretar les ocasions en el segon temps, perquè el joc es va embussar en una generosa lluita per cada metre de terreny de joc.

No s'havia disputat gaire estona de partit, ni tan sols es van poder veure les intencions de cadascun dels dos equips, quan una centrada des de la banda esquerra va acabar dins la porteria de Guarrotxena. El xut, després de recollir la pilota dins l'àrea, va ser d'Olga Garcia, però va rebotar en Marta Unzué i va superar la seva pròpia portera. Semblava que el dibuix que van posar en pràctica Natàlia Arroyo i Lluís Cortés funcionava (3-5-2), perquè els carrils van forçar la primera diana del matx.

Reacció local

De seguida, però, el combinat basc va agafar les regnes del partit i va fer sentir molt incòmoda Catalunya, que veia com només funcionava quan Vicky Losada hi posava el futbol. Així, la reacció no va trigar gaire a arribar i, en un error català en el refús, María Díaz va fer bona una pilotada des de la banda esquerra i va empatar el matx. El final del primer temps, quan ja es començava a notar l'aigua al terreny de joc i el cansament en les jugadores, va ser més lleig que l'inici, amb força imprecisions i un seguit de córners que van donar més aire a Catalunya tot i que no els va poder aprofitar.

La segona meitat, amb Lasessarre ple de bassals, va mutar totalment el que havia estat el matx fins aleshores. El País Basc va aprofitar molt millor l'impracticable terreny de joc, ple d'aigua i fang, i va portar la pilota a territori rival, on les catalanes no hi podien fer gaire més que tirar refusos amunt per no patir. Així, i malgrat que el primer temps va acabar amb un cop de cap de Lizaso al travesser, les millors ocasions visitants van arribar tot just sortir dels vestidors. Laura Ràfols, que estava sota els pals en la segona meitat, va salvar un xut de Beristain (48'). Poc després, la portera del Barça va veure com, en dues ocasions, el País Basc s'hauria pogut avançar en dos xuts desviats.

Al combinat basc, al final, també se li van acabar les forces en una lluita constant per cada pilota, que amb els bassals no tenia cap control. De manera que les ocasions van deixar pas a una batalla finalitzada en taules.

PAÍS BASC: Guarrotxena; Iturregi, Paredes, Bergara, Unzué; Lizaso, Orueta; María Díaz, Beristain, Ibarra i Erika Vázquez. EN LA SEGONA PART: Ramajo, Cornejo, Ainhoa Álvarez, Ainhoa Vicente, Yulema, Vicente, Nekane Díez i Leire. CATALUNYA: Mariajo; Estella, Torrejón, Nicart, Corredera, Losada, Gutiérrez, Ohuahabi; Putellas; Carol i Olga Garcia. EN LA SEGONA PART: Laura Ràfols, Becerra, Soldevila, Núria Mendoza, Andrea, Carla Gómez i Débora. GOLS: 0-1 (7') Unzué en pròpia porta. 1-1 (18') María Díaz. ÀRBITRE: Arriola Echevarria. T.G.: a la visitant Nicart. PÚBLIC: uns 2.500 espectadors a Lasesarre (Barakaldo).
Estem agraïdes als aficionats que han vingut aquí. Jugar al nord sempre és especial
Vicky Losada
migcampista de la selecció
Em quedo amb ganes de més, tot i que l'esforç ha estat molt gran. N'estic molt orgullosa
Natàlia Arroyo
seleccionadora catalana
És una llàstima que dos equips tan tècnics hagin hagut de jugar així. No és el partit que havíem somiat, però ens hi hem deixat la pell

Subies, present a Barakaldo amb el femení

El president de la Federació Catalana de Futbol va arribar ahir a Bilbao i va presidir el partit que va disputar el País Basc contra Catalunya a Lasessarre. Subies va seure al costat de Luis Mari Elustondo, president de la Federació Basca de Futbol. Tots dos també presidiran a la llotja de San Mamés l'enfrontament d'avui entre les dues seleccions masculines. Amb Subies i Elustondo, a la llotja també hi serà Artur Mas, president de la Generalitat, que arribarà avui a Bilbao, on aprofitarà també per fer una visita institucional.

Mas es va perdre el partit de l'any passat contra el Cap Verd per “motius d'agenda”, segons va manifestar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)