Seleccions

ANDREU SUBIES

PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL

“La resposta de San Mamés és un bon punt de partida”

Subies es mostra satisfet amb el País Basc-Catalunya i espera una bona mobilització de cara al futur

La tornada es jugarà possiblement el Nadal que ve, i al juny mirarà de programar un partit internacional, que podria ser a Tunísia

Cita amb beneficis
Organitzar un partit amistós contra una selecció no reconeguda com Catalunya és complicat i sol generar dèficits. Amb la fórmula pactada amb la federació basca, però, els números són positius, segons afirma Andreu Subies: “El partit a San Mamés ens reportarà uns 100.000 euros.”
Fer la tornada
al Camp Nou és un repte, però si fem bé la feina, serà un èxit
i donarem exemple mundialment

Després d'una sèrie de partits amistosos en què la selecció no va aconseguir enganxar el públic, el País Basc-Catalunya que es va disputar diumenge a San Mamés va permetre que es recuperés aquell interès perdut. El president de la FCF, Andreu Subies, es mostra satisfet amb la resposta que hi ha hagut i espera que es repeteixi en la tornada que s'ha de jugar durant el 2015 al Camp Nou.

Enguany es va canviar el format habitual i la selecció va jugar davant 44.000 espectadors a San Mamés. Quina valoració en fa, de tot plegat?
Estic molt content, perquè després dels esforços que fas per muntar un acte d'aquest nivell un cop a l'any, és important que funcioni, i va anar bé. Era una aposta molt forta de les dues federacions, i el partit a San Mamés és un bon punt de partida de cara a l'any que ve. Ens hem de quedar amb aquesta bona imatge.
Va ser una aposta forta, però també segura, ja que al País Basc hi ha molta tradició...
Sempre és una incògnita, però el risc és molt menor,i en aquest moment no ens podem permetre riscos ni errades com en el passat. El que importa és organitzar coses i, de cara al 2015, en comptes d'un partit mirarem de fer-ne dos. La selecció és cosa de tots i l'hem de cuidar.
La tornada, quan es disputarà?
Hi ha dues opcions, al final de la temporada o de cara al Nadal de l'any que ve. Que es jugui al maig o al juny, depèn dels clubs i dels seus compromisos, ja que abans de portar jugadors necessitem el seu vistiplau. Que hi hagi l'implicació total dels futbolistes és molt important per al futbol català.
Pel diu, fa la sensació que és més possible jugar el Catalunya-País Basc l'hivern que ve.
Sí, perquè el partit de Nadal és una garantia per tenir els jugadors. De cara al juny o al maig, buscaríem una alternativa.
Quin tipus d'alternativa. Disputar el partit en un camp català de fora de Barcelona, com es va comentar l'any passat?
O bé això, o bé jugar a fora.
A Europa?
O a l'Àfrica, on tenim alguns acords signats. Amb Tunísia, per exemple, tenim un partit de tornada pendent de disputar per conveni, amb totes les despeses pagades. Fins ara, la situació del país feia que no fos una opció amb garanties, però sembla que tot està més tranquil i intentarem torbar la fórmula
Tornant al País Basc-Catalunya, com s'aconsegueix generar aquí un ambientàs com el que es va viure a San Mamés?
Fins ara ens ha costat, però anteriorment ho havíem aconseguit. En tot cas, no em preocupa especialment. Fer la tornada al Camp Nou és un repte i crec que si treballem bé i tot va com ha d'anar, serà un gran èxit i donarem exemple mundialment.
En l'aspecte econòmic, quin
impacte ha tingut el duel de
diumenge?
Ha repercutit positivament en uns 100.000 euros, i esperem una dada encara millor en la tornada a casa.
Els jugadors van lluir a San Mamés una pancarta amb el lema ‘Una nació, una selecció'. Què pot fer la FCF en aquest àmbit?
Doncs organitzar el partit, que hi hagi l'oportunitat de dir això. No és fàcil posar un marc per reivindicar-nos i cal que juguem cada any, sense queixar-nos tant. Hem de ser més solidaris, i anar de bracet, perquè és un acte que ens representa a tots i que hem de tirar endavant.
El 2014 està a punt d'acabar. Com valora la feina feta durant aquest període en la FCF?
Des que vam entrar fa quatre anys, hem intentat tenir una estabilitat social, esportiva i econòmica, i estem contents perquè hem aconseguit pau social. El camí està marcat i cal que el seguim, ja que així assolirem l'equilibri.
Vostè sol remarcar que té el repte de deixar la FCF sense cap deute. Van pel bon camí?
Això és el que hem d'aconseguir i, tot i que de vegades se'ns ha complicat amb les inspeccions de la Seguretat Social i altres històries, mantenim aquest compromís. Volem que tot quedi de la millor manera possible per als que vinguin després.
Queda molt deute per eixugar?
Quan vam arribar n'hi havia un de 5 milions d'euros: 4, més 1 per la sanció imposada per la Seguretat Social. Ara, i tot que hem fet inversions que quedaran per a la casa, hem eixugat bona part del dèficit i es deuen 2 milions. Esperem que entre el 2015 i el 2016 quedi tot solucionat gràcies a mesures com el portal del federat i noves eines per aconseguir el dèficit zero. Tot plegat, a través d'aquestes gestions i també del finançament de la FEF.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)