Seleccions

ANDREU SUBIES

PRESIDENT DE LA FCF

“El partit de la selecció ha ajudat el país”

Subies, que remarca el paper de l'amistós de Nadal com a catalitzador de reivindicacions, espera una bona resposta al Camp Nou

El president de la FCF, Andreu Subies (Benavent, 23-09-1970), és el màxim responsable que el partit de Nadal continuï disputant-se, tot i que cada any té més feina per quadrar dates i trobar un rival atractiu.

L'any passat San Mamés es va omplir. Jugar ara al Camp Nou, que té tanta capacitat, no és una aposta arriscada?
Sí, però és que ja hem disputat partits en tots els estadis del país, entre la selecció i les finals de copa Catalunya i de supercopa, i era el moment del Camp Nou. Confiem a omplir la meitat de l'estadi, entre 40.000 i 50.000 localitats.
Fins a quin punt és important que rutlli el partit d'avui per a la FCF?
És l'acte més important i emotiu de tots els que fem cada any a la federació. El fem en un escenari gran, amb els millors jugadors, amb una retransmissió que es pot veure a tot el món i contra una selecció com la basca, commemorant el centenari. Li donem un gran valor.
Fa temps que busquen formats per mirar de mantenir l'atractiu del partit. No s'està esgotant el model de l'amistós?
Dins el pressupost de la FCF, perquè tot i el suport institucional no rebem ajuda econòmica, aquesta és l'opció que hi ha ara per ara. Volem facilitar que tothom vagi al camp i gaudeixi de la festa, perquè aquest és el millor futbol que es pot veure ara mateix amb el nom de Catalunya.
Parla de pressupost. Amb aquest partit es guanyen diners o se'n perden?
Aquest partit el paguem nosaltres i forma part del pressupost d'actes de la federació, que es costeja amb els ingressos que tenim d'eines com el Portal del Federat. És una despesa més, però per aquesta raó també posem facilitats als federats i als clubs perquè puguin anar al Camp Nou.
Però el partit s'ha de fer tant sí com no? L'altaveu que era anys enrere la selecció ho ha deixat de ser...
Tot canvia i és important adaptar-se. Nosaltres ens adaptarem al ritme del país amb vista al futur, però no hem d'oblidar tampoc que el futbol i el partit de la selecció també han servit perquè Catalunya s'hagi pogut manifestar, i ha ajudat que passi el que està passant. Cal respectar i valorar el treball que fa la federació per fer possible aquest esdeveniment.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)