Seleccions

Altres maneres d'arribar a l'Olimp

No tots els jugadors han tingut un camí immaculat des de les categories inferiors dels clubs fins a arribar al futbol professional. La vinculació del Barça amb el futbol català pot fer pensar que tot el que arribi al màxim nivell ha passat pel futbol de base blaugrana i la resta, per l'Espanyol. I res més lluny de la realitat perquè fins a sis jugadors (De la Bella, Piti, Keita Baldé, Gerard Moreno, Aleix Vidal i Víctor Rodríguez) han hagut d'emigrar de l'escalfor dels dos grans clubs catalans, o alguns ni tan sols han vestit les seves samarretes en l'etapa de base.

“Pensa que quan arriben els donem tota la roba, els representants, les botes, s'entrenen en camps espectaculars... I això els acomoda i per això moltes vegades fa la sensació que els jugadors no tenen aquesta fam i no pugen tant de nivell”, diu un tècnic de base de l'Espanyol. “En el meu cas em va anar bé sortir d'aquesta zona de confort i espavilar-me”, admet Keita Baldé, a qui un pas fugaç pel Cornellà va dur al Lazio. “No sé què hauria passat si m'hagués quedat al Barça. Però trobo que m'ha anat molt bé així”, hi afegeix. Similar és el cas de Gerard Moreno, que, després de sortir de l'Espanyol va ser repescat de juvenil pel Badalona. Moreno va marcar 41 gols l'últim curs i el seu equip va pujar a divisió d'honor, mentre que ell va aconseguir un contracte a Vila-real fins a plantar-se al primer equip. Enguany l'Espanyol va recuperar el jugador, a qui en edat cadet va comunicar que no comptava amb ell, un cas calcat del del Barça amb Víctor Rodríguez. L'extrem, que ara brilla amb el Getafe, també va haver de passar pel Badalona per fer el salt cap al Saragossa i d'aquí, a primera.

El Tàrrega, el Gramenet, el Nàstic, el Reus, la Pobla..., un grapat d'equips també seran en el partit contra el País Basc; tots ells van formar jugadors que ara trepitgen amb força l'Olimp del futbol català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)