Seleccions

Un trencaclosques

Selecció. Amb el model de l'amistós esgotat i amb la carta del País Basc ja utilitzada, la FCF es replanteja el futur del tradicional partit de Nadal, sobretot amb tots els condicionants que hi ha

“Potser l'ambient no va ser espectacular, però hi va haver molt poc temps per preparar-ho i entre tots hem fet una gran feina. En pocs estadis de futbol del món hi poses 50.000 persones.” Qui ho afirma és el president de la FCF, Andreu Subies. El màxim responsable del futbol català admet que la xifra d'assistència del Catalunya-País Basc –un 51,6%– va ser baixa tenint en compte la capacitat del Camp Nou, però apel·la al context actual per trobar-hi una explicació.

El partit anual de Catalunya ha deixat de ser l'escenari on cridar “independència”. La fase està més que superada. A això, s'hi ha de sumar que no hi ha calés per portar rivals de renom i que la carta que quedava, la del romanticisme de jugar contra el País Basc, ja ha estat utilitzada. Tot plegat, més les adversitats de les dates, els horaris i la disponibilitat de jugadors, fa que la federació es replantegi el partit de Nadal. Si fa uns anys la FCF tenia la consigna d'organitzar aquesta cita fos com fos, ara això ja no és així. Ja està pensant en alternatives.

“Ens hem d'adaptar als canvis de la societat, que ara té molts altres moments per manifestar-se”, analitza Andreu Subies, que afegeix: “El procés del país està per sobre d'un partit de futbol i, amb vista al futur, ha de ser la societat qui determini si aquesta cita és important o no.” El president de la FCF, de fet, admet que en un context històric com l'actual, fer-hi encaixar un amistós així és poc factible. “El país viu moments decisius i importants i el partit està quedant molt petit per reivindicar”, diu Subies, que va més enllà: “Mentre aquest enfrontament no pugui ser oficial, i per això depenem de la tasca dels polítics, el futbol pot passar a ser secundari.” El que agrairien des de la FCF, això sí, seria més marge de maniobra: “Si ens donessin temps, tinguéssim més oportunitats i això fos una cosa contínua, sabem perfectament què som capaços de fer. Si ens plantegéssim posar-hi 100.000 persones, ho faríem.”

51,6%
d'assistència
hi va haver al Camp Nou dissabte: 51.224 espectadors de 99.354 possibles.
Mentre el duel no pugui ser oficial, i per això depenem de la tasca dels polítics, el futbol pot passar a ser secundari
Andreu Subies
PRESIDENT DE LA FCF
El país està en moments decisius i importants. El partit de futbol està quedant molt petit per reivindicar

Subies: “La FCF està llesta per a qualsevol escenari de país”

El president de la FCF té molt clar que el país viu moments “decisius i importants” i, com a responsable de la federació amb més pes dins de la societat catalana, explica que tot està a punt per si es produís un escenari d'independència en els pròxims mesos o anys. “La Federació Catalana de Futbol possiblement sigui de les que està més ben preparades per assumir aquest tipus de repte. A nivell social, econòmic i organitzatiu, estem llestos.” Andreu Subies, de fet, explica que ja fa temps que hi ha la infraestructura generada per funcionar sense problemes si es proclama la independència de Catalunya: “Portem temps preparant-nos, la FCF és una federació que està llesta per adaptar-se a qualsevol tipus de canvi, no hi ha més alternativa que anar de bracet del país.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)