Programació La 2

Divendres, 21 juny de 2019
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Cartas en el tiempo
Desde la fe
En aquest capítol Jordi Ballester és el missioner Sant Francesc Xavier en els seus viatges pel món i Manuela Paso interpreta sor María Jesús d'Ágreda. Molta de la cultura de l'Edat Moderna provenia del si de l'Església. Sacerdots, monges i frares eren doctes en diverses matèries i tenen un paper en la construcció de la filosofia de l'època i fins i tot intervenen en política.
Documentals
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Pacífico
La ruta de las montañas sagradas
Una ruta de 50.000 quilòmetres des del nord del Japó fins a les illes d'Indonèsia, de Borneo a Papua, de Melanèsia a Nova Zelanda. Una expedició espanyola viatja per llocs remots a la recerca de les tribus i les comunitats indígenes del camí.
Documentals
Durada: 60'
09.00
En busca de esplendores secretos
Los alquimistas
El presentador intenta descobrir els grans mites de la humanitat, els cultes ancestrals i els ritus funeraris.
Documentals
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 55'
10.50
Héroes invisibles
República Dominicana
Aquesta sèrie de vuit documentals té com a protagonistes espanyols que han abandonat les seves còmodes vides per intentar millorar les condicions dels més desafavorits a l'estranger.
Documentals
Durada: 55'
11.45
La fuerza de la mariposa: el padre Ángel
El pare Ángel relalta en primera persona i acompanyat de personalitats públiques rellevants el periple recorregut al llarg de la seva vida fins a completar l'obra realitzada amb centenars de nens, per la seva fundació, en ajuda dels més desfavorits.
Documentals
Durada: 60'
12.45
Mañanas de cine: Un hombre duro
L'ajudant del xèrif d'un poble de l'Oest inicia una relació amorosa amb la dona d'un ranxer despietat.
Pel·lícules
Durada: 75'
14.00
La vida secreta del zoo
Chester Zoo és la llar de més de 20.000 animals de més de 500 espècies, dona feina a 700 persones i acull 1,4 milions de visitants cada any. Aquest espai mostra la intensa vida del zoo quan no hi ha ningú al davant.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Las rutas Capone
La Vera y El Casar
El xef italià Roberto Capone viatja per les comarques espanyoles per descobrir i aprendre de la riquesa d'aquesta cultura gastronòmica.
Altres
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Cielos abiertos: Islandia, Pacífico: El legado de los elefantes i Nacido explorador: Inglaterra: los cisnes de la reina: Richard Wiese viatja avui a Anglaterra, una terra de grans tradicions com l'apicultura, la respectada hora del te de les cinc o l'estreta relació entre la monarquia i els cignes. El Richard coneix el marcador de cignes de la reina i visita un hospital especialitzat en cignes ferits.
Documentals
Durada: 130'
18.40
El escarabajo verde
Mar de impactos
El reportatge mostra els perills que amenacen els cetacis que habiten al mar Mediterrani. S'aprofundeix en què implica la protecció del conegut com a corredor de migració de cetacis del Mediterrani, una franja d'aigües de 46.000 quilòmetres quadrats, declarada Àrea Marina Protegida l'any passat.
Altres
Durada: 30'
19.10
Cocina sana en casa
El Jamie cuina avui torrada d'alvocat, fajitas de pollastre amb verdures rostides, estofat de vedella amb ordi i cervesa Guiness i amanida del Marroc amb cítrics.
Altres
Durada: 45'
19.55
Arqueomanía
En busca de Tartessos
La recerca de Tartessos és la merla blanca de l'arqueologia espanyola des de començaments del segle XX. En aquest episodi, Manuel Pimentel segueix la seva pista per diferents localitzacions del Baix Guadalquivir i Extremadura, investigant en llocs emblemàtics.
Documentals
Durada: 30'
20.25
Días de cine
En el 50è aniversari de la mort de Judy Garland, el programa recorda l'actriu nord-americana quan es compleixen, a més, 80 anys de l'estrena de la mítica pel·lícula El mag d'Oz. A més, l'espai parla de l'estrena de la quarta entrega de Toy Story i d'altres estrenes destacades de la setmana.
Altres
Durada: 70'
21.35
Ciencia líquida
Cambio climático
Una nova revolució científica i cultural sorgeix de buscar solucions al problema del canvi climàtic que l'activitat humana produeix sobre la Terra. Amb imaginació i tecnologia es pot treure benefici de la naturalesa o controlar-la, i així triar la classe de món que volem tenir.
Documentals
Durada: 25'
22.00
La suerte en tus manos
Sorteig de la loteria.
Altres
Durada: 15'
22.15
La hora musa
Especial Día de la Música. El programa s'uneix a la celebració amb un especial que compta amb el pop de Zahara i la mítica banda de rock Los Ilegales. Hi ha també cameos que se sumen a la festa musical com Josele Santiago i la mateixa Maika Makovski, presentadora del programa.
Altres
Durada: 70'
23.25
Pel·lícula: Lo que hicimos fue secreto
Narrat pels seus protagonistes, el documental explica la història de com es va introduir el moviment punk a Madrid des dels seus inicis fins a mitjans dels anys 90. Després de 40 anys de dictadura franquista, Espanya es comença a obrir al món. La joventut madrilenya inicia la seva pròpia revolució cultural afegint un toc castís a la moda londinenca. A l'ombra d'artistes i bandes protopunk tan conegudes com Ramoncín o Kaka de Luxe, altres grups punk són vetats de l'escena. Alguns d'ells s'acceleren musicalment i apareix el hardcore, a la vegada que políticament es plantegen noves estructures socials i pràctiques com l'autogestió.
Pel·lícules
Durada: 90'
00.55
El partido contra el pueblo (II)
El 5 de juny de 1989, la imatge d'un home detenint un batalló de tancs a Pequín commociona el món. 24 hores abans, la ciutat havia estat testimoni d'escenes d'un horror inimaginable. L'Exèrcit Popular havia envoltat la plaça de Tiananmen preparat per matar. El que havia començat com una protesta pacífica dels estudiants demanant llibertat havia acabat set setmanes després en una matança.
Documentals
Durada: 60'
01.55
Documenta2
Inclou El vientre, nuestro segundo cerebro
Documentals
Durada: 55'
02.50
Grandes diseños
El Rob i la Kay construeixen una casa moderna, d'estructura d'acer, parets de blocs de formigó i grans finestres de vidre, com les que han vist a Califòrnia, a Gwynedd, al nord-oest de Gal·les, prop de l'abisme d'un penya-segat que s'està enfonsant per l'acció del mar, el vent i la pluja.
Documentals
Durada: 50'
03.40
La vida secreta del zoo
Chester Zoo és la llar de més de 20.000 animals de més de 500 espècies, dona feina a 700 persones i acull 1,4 milions de visitants cada any. Aquest espai mostra la intensa vida del zoo quan no hi ha ningú al davant.
Documentals
Durada: 50'
04.30
La vida secreta del demonio de Tasmania
Un demonio en la Tierra
El dimoni de Tasmània és una de les espècies úniques que es poden trobar a Austràlia. El seu nom li va ser donat pels primers colons, aterrits pels seus xiscles, sons aterridors i baralles violentes. És un marsupial que mai no deixa de buscar aliments.
Documentals
Durada: 50'
05.20
Nacido explorador
Inglaterra: los cisnes de la reina
Richard Wiese viatja avui a Anglaterra, una terra de grans tradicions com l'apicultura, la respectada hora del te de les cinc o l'estreta relació entre la monarquia i els cignes. El Richard coneix el marcador de cignes de la reina i visita un hospital especialitzat en cignes ferits.
Documentals
Durada: 40'