Programació La 2

Dissabte, 16 novembre de 2019
06.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 85'
07.25
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los conciertos de La 2
Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 100'
09.40
Agrosfera
Programa informatiu agropecuari i de turisme rural.
Altres
Durada: 50'
10.30
España en comunidad
Programa que ofereix reportatges en profunditat i informació d'actualitat sobre les diferents comunitats autònomes espanyoles.
Altres
Durada: 25'
10.55
Para todos La 2
Aquesta setmana es reflexiona sobre la inclusió laboral de persones en risc d'exclusió social. A més, es recapacita a través d'un reportatge mediambiental amb Anna Cabré, una de les escollides per anar a l'Antàrtida a intercanviar estratègies per resoldre la crisi climàtica. També s'entrevista a Majo Siscar, periodista que ha exercit en diferents països on ha observat la delicada situació d'algunes dones. A la secció d'emprenedors socials, Antonella Broglia presenta el treball de Sue Riddleston, creador de Bioregional. Finalment, Patricia Ramírez parla de la cura del cervell.
Altres
Durada: 30'
11.25
Fábrica de ideas de TVE
Programa que busca persones emprenedores i inquietes, amb un projecte interessant per dur a terme.
Altres
Durada: 30'
11.55
Activa2
Espai en el qual es proposen hàbits saludables per aconseguir una millor qualitat de vida. Així mateix, es mostren les últimes tendències esportives i es parla amb esportistes i famosos, que expliquen els mètodes que segueixen.
Altres
Durada: 30'
12.25
Espacios naturales: huellas trashumantes
Cabreros trashumantes extremeños.Valle del Jerte
Un recorregut pels espais naturals protegits més bells de les diferents comunitats autònomes seguint els moviments de pastors i ramats.
Documentals
Durada: 30'
12.55
La ciencia de la salud
Cuestión de peso
Espai que parla sobre ciència, salut i com gaudir d'una qualitat de vida millor.
Documentals
Durada: 50'
13.45
Tendido cero
Programa taurí que repassa l'actualitat de les fires i els esdeveniments que tenen lloc a les places de tot el món.
Informatius
Durada: 80'
15.05
Novatos en primera línea
A qualsevol servei d'emergències hi pot haver un novell a punt d'enfrontar-se el seu primer torn de guàrdia. Per a alguns, aquest dia serà difícil d'oblidar.
Documentals
Durada: 30'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Delfines. Un espía en la manada (I, II)
Documentals
Durada: 105'
18.05
¡Qué animal!
Fósiles vivientes
En aquest capítol es descobreixen a la Llacuna de Fuente de Piedra, a la província de Màlaga, uns animals d'aspecte pràcticament extraterrestre, els triops, uns antics crustacis amb tres ulls. Durant l'episodi es revela quina funció té exactament el seu tercer ull. Així mateix, a la serra de Grazalema, a Cadis, es contemplen arbres l'origen del qual també es remunta a temps immemorials, els pinsapos. Aquesta espècie descendeix d'avets de l'època dels dinosaures i avui només existeix a la península ibèrica. Al Torcal de Antequera, a Màlaga, es mostra una forma de vida antiquíssima, els líquens, una associació entre un fong i una planta. D'altra banda, lluny de la península, a la costa atlàntica dels Estats Units i Mèxic, es coneix un dels fòssils vius més antics, el cranc de ferradura, una espècie amenaçada per la indústria farmacèutica a causa de les propietats de la seva sang blava. A més, Isaac Casanovas, un dels millors especialistes en rosegadors fòssils del nostre país, explica per quin motiu l'esquirol ha canviat tan poc des que va aparèixer la seva espècie fa 36 milions d'anys. Finalment, a la secció de l'experiment, es recrea el sistema que utilitza el nàutil per surar, una tècnica semblant a l'emprada en els globus aerostàtics o els submarins.
Documentals
Durada: 30'
18.35
Las rutas de...
Burgos ¿A qué sabe el cielo?
Gonzalo D'Ambrosio viatja a Burgos, la província amb més convents i monestirs de tot Espanya, i això ha marcat la seva gastronomia. El Gonzalo comença elaborant botifarres de Burgos i ajudant en la preparació d'un plat molt dolç: bombó de botifarra.
Documentals
Durada: 55'
19.30
En busca del Orient Express
La idea de crear un servei de passatgers que unís Europa Occidental amb el Sud-oest Asiàtic va sorgir de Georges Nagelmackers, creador de la francesa Compagnie Internationale des Wagons-Lits.
Documentals
Durada: 45'
20.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
20.30
No olvidados
Un assassinat comès fa més de trenta anys torna per revelar secrets que afecten persones encara vives.
Sèries
Durada: 90'
22.00
El cine de La 2: The Square
El Christian és un pare divorciat que gaudeix dedicant el seu temps a les seves dues filles, és un valorat programador d'un museu d'art contemporani i és d'aquesta mena de persones que condueixen un cotxe elèctric i recolzen les grans causes humanitàries. Està preparant la seva propera exposició, titulada The Square, al voltant d'una instal·lació que incita els visitants a l'altruisme i els recorda els seus deures respecte dels seus semblants. Però quan li roben el telèfon mòbil, la seva reacció no el deixa precisament en bon lloc.
Pel·lícules
Durada: 150'
00.30
La noche temática
Inclou La nueva ciencia de la comida i Obesidad en China: La nueva epidemia
Documentals
Durada: 100'
02.10
Propaganda
Al llarg de la història, la política, la religió i els demagogs han utilitzat la propaganda per vendre els seus missatges. En moltes ocasions, abocant falses esperances, engany i odi. El documental incideix en el poder irracional de la propaganda sobre la raó i en la seva facilitat per seduir el receptor, fent una crida a desemmascarar-la en aquests temps de la postveritat.
Documentals
Durada: 65'
03.15
Pel·lícula: La sal de la Tierra
Durant els últims 40 anys, el fotògraf Sebastião Salgado ha viatjat pels cinc continents seguint els passos d'una humanitat en canvi constant. Ha estat testimoni d'alguns dels esdeveniments més destacats de la història recent: conflictes internacionals, fam i èxodes. Ara s'ha embarcat en el descobriment de territoris verges amb flora i fauna salvatge, i de paisatges grandiosos.
Pel·lícules
Durada: 100'
04.55
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
05.00
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 60'