Programació La 2

Diumenge, 27 setembre de 2020
06.00
Pequeños universos: el universo escondido
Avui: El borde de la sal, La frontera líquida i Islas de agua.
Documentals
Durada: 80'
07.20
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 30'
07.50
Los conciertos de La 2
Paloma Chisbert Sexteto voz+cuerdas+piano. Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 55'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Medina en TVE
La escolaridad en tiempos de pandemia
Espai setmanal de la comunitat islàmica, que s'ocupa dels temes d'actualitat del col·lectiu islàmic a Espanya i de la recuperació de l'Islam històric hispà.
Altres
Durada: 15'
09.30
Buenas noticias TV
Nacer de nuevo
Programa que pretén compartir el missatge que Jesucrist va anunciar de manera actual i rellevant, utilitzant correctament el llenguatge audiovisual, a través de les vides de cristians que experimenten la presència i el poder de Déu. Gent corrent que está portant la llum de l'Evangeli, transformant el seu entorn i creant un món millor.
Altres
Durada: 15'
09.45
Shalom
Aprender a perdonar
Programa que intenta reflectir el pensament i la identitat del poble jueu, alhora que contribueix a una difusió més gran de les diferents cultures.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Mujeres en la Iglesia
El programa tracta de respondre a aquestes grans qüestions que totes les persones ens plantegem, des de la perspectiva de l'humanisme cristià, però sempre en diàleg amb els fidels d'altres religions i amb els qui, encara no compartint una creença religiosa, busquen la renovació de la humanitat.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Moda-re
Espai catòlic en el qual una persona dóna testimoniatge públic de la seva fe.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Capilla Colegio Ciudad de los Muchachos, Leganés
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Hermano migrante, hermano refugiado
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 30'
12.00
Saber vivir
Espai divulgatiu que aborda diàriament consultes referents a la salut i a la medicina.
Altres
Durada: 65'
13.05
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics.
Altres
Durada: 25'
13.30
RTVE responde
El programa aborda aquesta setmana la decisió de RTVE d'avançar les estrenes de la nit en l'horari de màxima audiència; explica com es treballa en informatius i programes en temps de pandèmia; i ofereix un reportatge sobre la nova temporada de l'Orquestra Simfònica i Cor RTVE. Per explicar la decisió d'avançar les estrenes es troba al programa Gemma Sánchez, directora d'antena i programació de TVE. També contesta queixes relacionades amb promocions, la qualitat del servei de llengua de signes, canvis d'horari de les sèries després de l'emissió d'uns quants capítols o estrenes de pel·lícules infantils en horari nocturn.
Altres
Durada: 35'
14.05
Los mejores locales de diseño del mundo
Primacía de una idea
Documentals
Durada: 30'
14.35
Comida al descubierto
Sal, aceite de coco y patatas
Jimmy viatja pel món descobrint els plats més típics de cada país i els aliments més nutritius.
Documentals
Durada: 25'
15.00
Turismo rural en el mundo
Malta. La isla de los caballeros de Malta
Un repàs a la història, la gastronomia i les ofertes d'oci en entorns rurals de diferents i atractives destinacions internacionals.
Documentals
Durada: 35'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Los mayores talentos de la naturaleza: Avui: Los más listos, El arte de la seducción i Maestros del disfraz.
Documentals
Durada: 150'
18.50
Felinos bajo amenaza
El documental mostra la situació de desprotecció i amenaça davant l'ésser humà sota la qual es troben els grans felins. Per subsistir com a espècie acaben confinats en grans reserves per evitar-ne d'aquesta manera l'aniquilació per ramaders i caçadors sense escrúpols.
Documentals
Durada: 55'
19.45
Ciudades españolas Patrimonio de la Humanidad
Úbeda
Àvila, Alcalá de Henares, Baeza, Càceres, Còrdova, Conca, Eivissa, Mèrida, Salamanca, San Cristóbal de la Laguna, Santiago de Compostel·la, Segòvia, Tarragona, Toledo i Úbeda són les ciutats protagonistes dels 15 documentals d'aquesta sèrie, en la qual es mostra la riquesa cultural i històrica que les ha fet mereixedores del distintiu de Ciutats Patrimoni de la Humanitat.
Documentals
Durada: 55'
20.40
El documental de La 2
Inclou Leonardo, el hombre que salvó la ciencia
Documentals
Durada: 50'
21.30
Imprescindibles
Inclou Reus, París, Londres. El teatro libre de Lluís Pasqual
Documentals
Durada: 60'
22.30
Versión española: Todos tenemos un plan
Història de l'Agustín, un home desesperat per abandonar el que per a ell ha esdevingut una existència frustrant després d'anys de viure a Buenos Aires. Quan mor el seu germà bessó, l'Agustín es proposa començar una nova vida amb la identitat del germà, de manera que torna a la misteriosa regió del Delta, al Tigre, on tots dos van viure de petits. No obstant això, poc després es veu involucrat en el perillós món criminal del qual el germà formava part.
Pel·lícules
Durada: 160'
01.10
Pel·lícula: El silencio de otros
Documental en què es revela la lluita silenciada de les víctimes del franquisme que, a dia d'avui, continuen buscant justícia. Filmada al llarg de sis anys, amb un estil de cinema directe i intimista, la pel·lícula acompanya els supervivents del règim a mesura que organitzen l'anomenada Querella Argentina i confronten un pacte de l'oblit sobre els crims que van patir.
Pel·lícules
Durada: 95'
02.45
Tabaco, la industria de las mentiras
Durant més de mig segle la indústria tabaquera nord-americana va mentir sobre l'addicció a la nicotina, contradient els informes científics. Va ser la campanya de desinformació més costosa de la història, i la més mortal. En 1953, una conspiració a Estats Units, i després a tot el món, va unir tots els grans fabricants de cigarrets. En el més absolut secret, van decidir posar en marxa una estratègia per ocultar els letals perills del tabac el màxim temps possible. La publicitat estava en plena expansió en aquests moments, i el seu paper era fonamental. Els anuncis tenien l'objectiu de propagar l'hàbit de fumar a tots els àmbits de la societat. Per aconseguir els seus fins, les empreses de tabac van anar escampant cada vegada més mentides, fins al final mateix del segle vint.
Documentals
Durada: 50'
03.35
El Papa Luna
Es recull part del robatori del suposat crani del Papa Luna al palau dels comtes d'Arguillo de Sabiñán, l'abril del 2000. A més, s'aprofundeix en la figura de l'aragonès més controvertit i rellevant dels segles XIV I XV.
Documentals
Durada: 80'
04.55
Nacido explorador
Richard Wiese viatja en cada episodi a un país diferent per descobrir la vida silvestre, les cultures i les meravelles naturals que hi ha al planeta.
Documentals
Durada: 25'
05.20
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
05.30
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'