Publireportatge

El Govern actualitza i reformula les ajudes i les subvencions pel sector esportiu, generant un important canvi de cicle

Que l’esport català demanava un canvi de funcionament era un clam reiterat de tot el sector. Per això, des d’Esportcat-Generalitat de Catalunya, del 2021 fins a l’actualitat, s’ha dut a terme reunions amb tots i cadascun dels actors de l’esport de casa nostra per conèixer les necessitats reals que reclamaven. Dit i fet. El Govern ha escoltat i ha actuat. Durant aquesta legislatura, federacions i consells han rebut l’import més alt que l’executiu ha destinat els últims 15 anys a aquest tipus d’entitats, un total de 15 milions d’euros.

Així mateix, una de les actualitzacions més importants que s’ha fet realitat és que, per primera vegada, s’ha publicat la subvenció d’una temporada just abans que aquesta comenci i no al final, un procediment habitual fins ara. D’aquesta manera, les entitats poden pensar a llarg termini i, així, tenen més marge de planificació, gestió i organització per donar millor servei als seus esportistes i afiliats. Més estabilitat i més planificació.

Es multiplica per 8 l’ajut a clubs esportius: 6 milions d’euros per la present temporada.

Esportcat ha multiplicat per 8 la dotació pressupostària de la subvenció a clubs esportius respecte a la convocatòria publicada el 2021, un increment que arriba fins als 6 milions d’euros. D’aquesta manera, l’ajut augmenta 1,5 milions respecte a la convocatòria anterior, la del 2023.

Així mateix, l’altra gran novetat de la subvenció és que la convocatòria s’ha realitzat de manera anticipada, una millora que permet que, per primera vegada, les entitats rebin, durant la temporada en curs, els ajuts.

L’augment pressupostari i l’aposta per ampliar el ventall de línies d’ajut ha permès incrementar en un 400% el nombre d’actuacions fetes pels clubs entre l’ajut del 2021 i la del 2023.

La xifra de clubs beneficiaris també ha augmentat, passant de 50 entitats a principis de la legislatura (2021) a uns 220 el 2024, gairebé 5 vegades més.

I les actuacions no acaben aquí, perquè s’ha dotat a les entitats d’una ajuda de 4 milions d’euros per a esdeveniments esportius amb impacte territorial per tal d’impulsar noves activitats i projectes, tant a municipis grans com petits, per potenciar la riquesa del nostre teixit esportiu.

S’incrementa més d’un 13% l’ajut per desplegar programes d’esport escolar

Per al desenvolupament dels programes d’esport escolar (Jocs Esportius Escolars de Catalunya i Pla Català d’Esport a l’Escola) i la gestió dels consells esportius, la subvenció s’ha publicat de manera anticipada i passa de 5,3 milions d’euros a 6 milions d’euros.

Per tant, el Govern ha donat resposta a una demanda de fa molts anys que no havia estat escoltada abans: rebre el finançament a l’inici de la temporada.

Aportació ordinària a les federacions:
2020
9.500.000€.
2021
13.950.000€
(es va sumar una partida extraordinària per pal·liar els efectes de la Covid-19)
2022 al 2024
14.250.000€.
Dotació econòmica als clubs:
2021
750.000€.
2022
3 milions d’€
2023
4,5 milions d’€.
2024
6 milions d’€.
Més informació:
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.