Publireportatge

Més de 500 professionals de l’esport es formen per implementar la recepta esportiva

El curs és imprescindible per poder ser part activa de la prescripció d’exercici físic per a la salut

El Departament d’Esports ha format, durant el 2024, a més de 500 professionals de l’esport en prescripció d’exercici físic per a la salut, un 10% del total de persones col·legiades al Col·legi Oficial de Professionals de l’Activitat Física de l’Esport de Catalunya (COPLEFC). El curs és imprescindible perquè educadores i educadors físics esportius puguin formar part de la recepta esportiva, per convertir-se així en part activa de qui recomana i executa la prescripció. “Com a professionals de l’esport, som una part imprescindible per la millora de la salut de les persones. Aquest curs és un pas més per consolidar el projecte; la recepta esportiva cal incorporar-la al sistema de salut per aconseguir una vida més activa i saludable”, remarca el conseller d’Esports, Berni Álvarez

La càrrega lectiva del curs s’ha centrat en dotar dels coneixements sobre les malalties més prevalents, però també en quines situacions cal prescriure activitat física i, alhora, en com aconseguir que la persona usuària s’adhereixi i incorpori hàbits saludables. En aquest sentit, les i els educadors físics esportius han après a detectar les diferents barreres que impedeixen al malalt fer esport i s’han actualitzat en disseny d’estratègies comunitàries, entre altres.

Un dels requisits del programa de recepta esportiva, subvencionat pels fons europeus Next Generation, és que els professionals siguin persones graduades en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport (CAFE) i col·legiades al COPLEFC.

PROGRAMA DEL CURS

1

Introducció i objectius

2

Sedentarisme i comportament sedentari

3

Recomanacions actuals d’exercici físic

4

Patologies associades al sedentarisme

A. Malalties cardiovasculars

B. Malalties metabòliques

C. Malalties aparell locomoto

D. Trastorns emocionals

5

Adherència a l’exercici físic i estil de vida actiu

6

Adopció de conductes saludables. Motivacions i barreres

7

Disseny d’estratègies comunitàries

A. Actius en salut

B. Mapeig d’actiu ( tasca pràctica)

8

Protocols del programa de prescripció i recepta esportiva

9

Casos pràctics /consignes al pacients

10

Prova d’avaluació

10 anys de cursos de prescripció d’exercici físic per a professionals sanitaris

Des de fa més de 10 anys, el Departament de Salut, conjuntament amb Esports, formen en prescripció d’exercici físic a professionals sanitaris d’atenció primària i comunitària. Aquest 2024 s’han fet fins a 3 edicions. També és en línia.

Portar un estil de vida actiu dona qualitat de vida i millora la salut física i emocional de les persones, però també ajuda a guarir malalties si es fa de manera pautada, constant i és sostenible en el temps, ja que al final s’aconsegueix un estil de vida actiu per tota la vida.

Més informació:
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)