Més esport

Pinsach i els germans Cardona dominen a Núria

Curses de muntanya. Tercera victòria seguida per al cassanenc a l'Olla i demostració amb triomf de Laura Orgué després de guanyar a Val-d'Isère

Marc Pinsach es va endur el triomf en la vuitena edició de l'Olla de Núria, la cursa de muntanya per excel·lència del país i considerada la clàssica del Pirineu català pel seu nivell de participació i per la quantitat de públic que segueix la cursa en directe. És la tercera victòria seguida per al cassanenc, el primer que n'acumula tres a Núria. Pinsach va liderar la cursa, de 20 quilòmetres i gairebé 2.000 metres de desnivell acumulat, des de l'inici, i van completar el podi els banyolins Nil i Oriol Cardona. Agustí Roc, que divendres va competir en el quilòmetre vertical de la copa del món de Val-d'Isère –va ser tercer–, va acabar cinquè a 6 minuts del guanyador després de córrer al seu costat en el primer tram de cursa. Nil Cardona, tercer l'any passat, va arribar a 2:43 de Pinsach i Oriol, quart el 2013, a 3:42. El temps del triple guanyador de l'Olla de Núria a la meta va ser de 2h18:43.

Laura Orgué no va acusar l'esforç de divendres a la copa del món. La triple campiona del món del quilòmetre vertical, vencedora dos dies abans a la Face de Bellevarde, va fregar el rècord de la prova, establert per Mireia Miró el 2011. L'igualadina va completar el recorregut en 2h37:33, un minut i mig més que Miró, i va treure més de 12 minuts a l'italiana Emanuela Brizio. La campiona estatal de curses de muntanya, Laia Andreu, va ser tercera a 13 minuts i la vencedora de les dues últimes edicions, Marta Garcia, va ser quarta.

També es va dur a terme la cursa júnior i les diverses versions infantils, l'Olleta. En la cursa per als atletes d'entre 16 i 18 anys, el podi va ser per a Joan Margarit, Marc Traserra i Eduard Baquer, en nois, i per a Erola Bisquert, Laia Aguilar i Mercè Planes, en noies.

Pluja d'estelades, un cop més

l'esportiu

L'Olla de Núria ha esdevingut la clàssica de les curses de muntanya del Pirineu català per l'encant del seu recorregut, amb quatre cims que freguen els 3.000 metres d'altitud i que acull un nombrós públic durant la major part dels seus 20 quilòmetres. A més, els 700 participants han d'obtenir el seu dorsal en un sorteig per no causar un impacte tan agressiu al territori. Però un dels fets que ha convertit una cursa tan jove en una referència és, també, i des de les seves primeres edicions, el seu vessant més reivindicatiu, amb els participants mostrant banderes estelades en el moment de creuar la línia d'arribada. Aquest any, la secció de la Vall de Ribes de l'Assemblea Nacional Catalana, la seva sectorial d'esportistes i la Plataforma Pro Seleccions Esportives Catalanes van entregar les banderes als atletes –es podien inscriure amb Catalunya com a nacionalitat– que volien arribar lluint l'estelada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció