Ciclisme

The Pirinexus Challenge o el dia nacional del ‘gravel'

Ciclisme. Presentada la segona edició de la prova de 350 quilòmetres, que es farà el 30 d'abril i que recorre les comarques gironines en un sol dia

L'hotel Carlemany de Girona va acollir ahir al vespre la presentació de la segona edició de The Pirinexus Challenge, la prova ciclista de resistència la segona edició de la qual es farà el 30 d'abril. Són 350 quilòmetres de recorregut circular i un temps màxim de 20 hores amb sortida i arribada de Girona. Passa per la zona volcànica de la Garrotxa, els boscos del Ripollès, el paisatge suau del Vallespir, la plana empordanesa des de la Jonquera i un tram de la Costa Brava per enllaçar un altre cop amb la capital gironina per les Gavarres. Tot, seguint la xarxa Pirinexus i amb les localitats d'Olot, la Jonquera i Calonge com a punts d'avituallament líquid i sòlid.

Una de les novetats respecte a la primera edició és la versió reduïda, la Half P360 Gravel, que també comença i acaba a Girona amb 125 quilòmetres per anar a primera línia de mar per la Ruta del Ter i tornar per Llagostera. Una altra, que hi ha tres punts més d'avituallament líquid, en el recorregut llarg. Una volta que es recomana fer amb un equip de suport, per fomentar el treball en equip i potenciar el vessant que té la prova, de repte. The Pirinexus Challenge es pot fer de manera individual o per equips, i és en aquesta segona modalitat que els organitzadors potencien el públic femení, creixent en els esports de resistència en general i el ciclisme en particular els darrers anys, amb descomptes especials.

El repte

Dani Oliveras, que l'any passat ja va fer The Pirinexus Challenge, va explicar també el seu testimoni als assistents a la presentació. El pilot de motos, amb dues participacions al Dakar, va destacar que l'experiència li va servir sobretot en l'aspecte psicològic a l'hora de superar un repte d'aquesta magnitud. Oliveras va arribar en segon lloc l'any passat amb un grup de sis ciclistes.

La bici per als camins rurals

Les característiques de la prova, de resistència, i el seu recorregut, amb molts trams de pista; fan que les bicis gravel siguin les ideals per a The Pirinexus Challenge. En aquest sentit, un dels introductors i promotors d'aquesta filosofia al país, Eliseu Climent, en va exposar el concepte, nascut als Estats Units. Els camins rurals són els més adequats per anar-hi amb aquest tipus de bici i permeten gaudir del paisatge, tant ric i variat a la zona per la qual passa la prova. I és que Catalunya és un escenari reconegut internacionalment també per fer-hi aquest tipus d'esdeveniments, perquè, tal com va posar en valor el mateix Climent, el Departament de Territori té inventariats 100.000 quilòmetres de camins rurals al país. Climent també va apuntar detalls més tècnics, com el gruix o la pressió dels pneumàtics més adequats o el centre de gravetat idoni per a una bici en la qual el ciclista hi passarà tantes hores –el més ràpid el 2015 ho va fer en 13h45 i, quatre hores més tard, ja havia arribat tothom. Els participants disposen d'un 20% de descompte en pneumàtics gravel en la xarxa de centres col·laboradors amb la prova.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes

No sóc subscriptor

Tarifa digital d’El Punt Avui i L’Esportiu

Per
només
48

per un any

Ja sóc subscriptor

Per gaudir dels avantatges has d'activar la teva subscripció facilitant-nos el número de contracte i el NIF o DNI de la subscripció.

Activa la subscripció