Barça

El mur

Salvador. Ter Stegen ha fet 14 aturades de 16 rematades en la Champions i és clau perquè el Barça lideri el grup

Ter Stegen s’està començant a cansar de fer el paper d’heroi al Barça. Una nit més li va tocar erigir-se en el salvavides d’un equip blaugrana que va fer aigües en moltes fases del partit contra l’Slavia de Praga. L’alemany es va convertir en el dic de contenció de l’allau txeca, expressió utilitzada per Valverde per definir l’atac amb fins a vuit jugadors de l’equip de Praga. De forta personalitat, no li desagrada el protagonisme, però tampoc desitja que les cròniques el situïn com un dels grans protagonistes dels partits perquè això significa que l’equip no ha fet les coses bé i que li ha tocat actuar més del compte. Quan el porter és el millor, mal símptoma.

I si el Barça lidera el seu grup en la Champions és, en gran mesura, per les seves espectaculars aturades. Precisament és en aquesta competició on Ter Stegen està destacant més aquesta temporada. Les xifres que presenta són espectaculars però alhora preocupants per als interessos blaugrana. En la màxima competició europea ha aturat 14 de les 16 rematades a porteria que ha rebut i té un 87,5% d’encert en les aturades. Només ha encaixat dos gols, un contra l’Inter de Milà al Camp Nou i el de dimarts contra l’Slavia. Els txecs van fer fins a 17 rematades (nou a fora i vuit entre els tres pals). De molt mèrit va ser l’aturada amb els peus que Ter Stegen va fer a Zeleny gairebé des del punt de penal o l’estirada felina que va fer per aturar un xut de rosca d’Olayinka i una altra rematada de Masopust.

Tres intervencions de mèrit que s’afegeixen a les que va fer en l’estrena europea al camp del Borussia de Dortmund. Aquella nit Ter Stegen es va convertir en un malson per al seu amic Marco Reus, al qual fins i tot va aturar un penal. La figura de l’alemany també va ser imprescindible per sortir vius en el desastrós primer temps contra l’Inter de Milà, on va fer diverses aturades brutals, en especial en una rematada a boca de canó de Lautaro. Aquell dia va rebre set xuts (quatre entre els tres pals i tres fora), mentre que al camp del Borussia de Dortmund van ser 12 (cinc entre els tres pals i set a fora). A l’estadi del conjunt alemany és on més va haver d’intervenir, amb quatre aturades de mèrit.

Encara queden partits d’aquesta primera fase i si el Barça aconsegueix classificar-se –ho té tot a favor– arribaran les eliminatòries. I no es poden permetre concedir tant al rival si volen arribar lluny. Perquè Ter Stegen és un autèntic mur, però no sempre es pot ser infal·lible. Massa cops està jugant el Barça a la ruleta i algun dia pot sortir creu. Precedents dolorosos massa recents ha viscut el Barça. D’aquí ve el discurs de Ter Stegen de després del partit. Autocrític amb l’equip i instant els seus companys a millorar ràpidament per evitar una altra decepció europea. L’alemany és conscient que concedint tant és impossible guanyar la Champions.

Paraula de l’únic jugador de la plantilla que ha arribat als mil minuts aquesta temporada –1.080 per ser precisos– després de jugar tots els partits fins ara.

LA XIFRA

87,5%
d’encert
en les aturades presenta Ter Stegen en els partits de la Champions aquesta temporada

ÚNIC

És el primer de la plantilla que arriba als 1.000 minuts aquesta temporada

AVÍS A NAVEGANTS

El porter alemany parla clar i avisa que cal millorar per evitar una altra decepció
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)