Barça

Fam de lideratge

El Barça, descansat per l’ajornament del clàssic, afronta el partit contra el Valladolid amb la voluntat de recuperar la primera posició, propietat del Granada, que té un partit més i que dijous visita Getafe

Els de Valverde encadenen sis partits invictes i el Valladolid ha sumat contra el Madrid i l’Atlético

Torna la lliga, torna Piqué i torna també Masip al Camp Nou. Jornada intersetmanal i tot just el segon partit de lliga a l’estadi en aquest últim mes, quan falten tan sols tres dies per tancar l’octubre. Coses del calendari i capricis de Tebas, Rubiales i l’Esperit Sant. El polèmic ajornament del Barça-Madrid i la segona aturada per seleccions que va tenir lloc ara fa uns dies han deixat el Camp Nou sense activitat durant les últimes tres setmanes. El carnet de soci, guardat des del Barça-Sevilla del dia 6.

L’equip va transmetre bones sensacions en aquell 4-0 contra els de Lopetegui i també en el desplaçament al camp de l’Eibar (0-3), però no va ser tan positiva la imatge en la posterior visita a Praga en la Champions, al camp de l’Slavia (1-2), on la victòria no va tapar certes carències en clau coral. El Barça buscarà avui contra el Valladolid una victòria convincent, que permeti esvair dubtes i assaltar de nou el lideratge, propietat ara d’un sorprenent Granada que no era líder de primera divisió des de feia 40 anys.

El Barça arriba al partit d’aquesta nit després d’encadenar sis victòries entre lliga i Champions, la millor ratxa d’aquesta temporada. Però també està immers en una bona línia de resultats positius el Valladolid de Sergio González, que acumula cinc jornades invicte i no perd des de fa més d’un mes. Va ser en la visita al camp del Vila-real. De fet, els de Pucela només han perdut dos partits en aquestes primeres deu jornades del campionat. L’altra derrota va ser al Ciutat de València. Novè en la classificació i a només quatre punts del Real Madrid i dels llocs europeus, aquest Valladolid ha estat capaç de plantar cara a dos dels grans de la lliga. Ni l’equip de Zidane ni l’Atlético d’El Cholo Simeone han pogut sumar els tres punts contra el rival que avui visita el Camp Nou (1-1 i 0-0). Tampoc l’actual líder de primera ha pogut superar aquest Valladolid (1-1).

El moment de confiança que viu el Valladolid, reforçat per la victòria d’aquest cap de setmana passat contra l’Eibar (2-0), contrasta amb el seu historial al Camp Nou. El currículum no enganya. El Valladolid no guanya al feu blaugrana des de la temporada 97/98 (1-2). Aquell dia va marcar Pizzi per al Barça, i Eusebio Sacristán i Peternac van ser els golejadors d’un Valladolid que des d’aleshores no ha estat capaç de sumar els tres punts en cap de les dotze visites posteriors a Barcelona (nou derrotes i tres empats). En la temporada anterior a aquella última victòria visitant, el curs 96/97, el Barça havia golejat 6-1, amb gol de Ronaldo Nazário de Lima. Lluny en la memòria queden aquells gols com a blaugrana de l’ara president del Valladolid.

La temporada passada el Barça va guanyar els dos partits contra el Valladolid per la mínima: 0-1 al José Zorrilla i 1-0 al Camp Nou. Precisament, el golejador del partit jugat a Pucela no serà avui damunt la gespa. Ousmane Dembélé arrossega encara un partit de sanció per la vermella que Mateu Lahoz li va mostrar contra el Sevilla. Havia de descansar contra el Madrid, però finalment el moviment de dates farà que es perdi el partit contra el Valladolid. Qui torna a l’equip és Gerard Piqué, després de complir el partit de sanció contra l’Eibar. El català tornarà a formar parella a l’eix amb Lenglet. Umtiti, després de la seva aparició fugaç a Ipurua, continua KO. L’absència d’Arthur per decisió tècnica, sens dubte, la gran sorpresa de la llista.

El Barça arriba descansat a la cita d’aquesta nit i amb la voluntat de sumar els 9 punts en els pròxims tres partits que jugarà l’equip en una setmana, dos en la lliga (avui i Llevant dissabte) i un altre en la Champions (l’Slavia visita el Camp Nou el dia 5).

Per a aquest partit, Sergio González no podrà disposar de la presència de Sandro Ramírez, encara lesionat. El davanter canari queda sense retrobament. Qui sí que podrà tornar a jugar al Camp Nou és Jordi Masip. El de Sabadell, titular indiscutible a la porteria dels de Pucela des que va marxar de Barcelona, ja va aturar un penal a Messi en el partit de la temporada passada.

NOVETATS

Roberto, amb l’alta mèdica, i Piqué, després de complir sanció, en la llista

ALGUNA ROTACIÓ

L’absència d’Arthur per decisió tècnica deixa una vacant a la zona ampla

EL RIVAL

L’any passat Sergio va apostar per defensa de cinc al Camp Nou; podria repetir
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)