Barça

Cinquanta faltes del rei

Leo Messi, nominat ahir als Globe Soccer Awards com un dels candidats a millor jugador de l’any, arriba als 50 gols de falta com a professional, tot just una setmana després de convertir-se en el primer futbolista que marca en la Champions en quinze temporades seguides

Observa, tria, xuta i marca. Fàcil. Així fins a cinquanta vegades. Cinquanta obres d’art. Cinquanta vegades Messi. L’home rècord. Contra el Valladolid, l’enèsima exhibició, dues assistències i dos gols més per a la col·lecció. El primer dels dos que va marcar dimarts a la nit va tornar a ser un altre golàs de falta directa, aquest amb sabor de boca especial. Ni més ni menys que el gol número 50 a pilota aturada de l’argentí al llarg de la seva carrera com a professional. Xifra rodona.

El millor Messi ha tornat. Queda palès. Contra el Sevilla i l’Eibar ja va deixar mostres evidents que les dues lesions que han retingut la bèstia durant la pretemporada i en aquests primers mesos de competició ja són aigua passada. Leo Messi ja és aquí. Gol de falta contra l’equip de Julen Lopetegui i gol de falta contra l’equip de Sergio González. Dos gols a pilota aturada en els últims tres partits de lliga i cinquanta en les últimes dotze temporades des que va estrenar-se en aquesta especialitat.

El seu primer gol de falta directa va ser el 4 de d’octubre del 2008 contra un Atlético de Madrid al qual ja ha castigat fins a tres vegades en aquest tipus de llançaments. És el seu quart rival preferit, darrere del Sevilla i l’Athletic (5 gols). L’Espanyol (6) ocupa el primer graó del podi. Els derbis l’exciten. Dos gols de falta, va fer a Diego López en un mateix partit el desembre del 2018 en aquell 0-4 a Cornellà-el Prat. Contra el Sevilla, en la final de la supercopa d’Europa del 2015, també va castigar dos cops els andalusos així (5-4). El porter Beto va ser aquell dia la víctima de la punteria d’un Leo que amb els anys s’ha anat especialitzant en aquesta faceta.

Messi va debutar amb el Barça la temporada 2004/05. Aleshores Ronaldinho, Deco i fins i tot Xavi tenien la potestat en aquest tipus de llançaments. Galons i talent. No va ser fins la temporada 2008/09 que arribaria el citat gol contra l’Atlético. Dos en va fer el curs 2009/10 i un altre la temporada 2010/11. Fins la temporada 2011/12 havia marcat un total de 7 gols de falta. El creixement queda clar posant la lupa en els gols aconseguits en les temporades posteriors. En les últimes set temporades només ha baixat de la barrera dels 5 gols en dues ocasions (4 gols la temporada 2013/14 i 2 gols la temporada 2014/15). La resta, sempre per damunt. El seu sostre: els 9 gols de falta convertits la temporada 2015/16. El seu rècord. Set d’aquells gols van ser amb el Barça i dos amb l’Argentina, tots dos en aquella copa Amèrica que l’albiceleste acabaria perdent en la final contra la Xile d’Arturo Vidal.

Contra l’Slavia de Praga, fa una setmana, Messi arribava a la xifra de trenta-tres rivals europeus diferents a qui havia fet almenys un gol i precisament trenta-tres són els gols de falta que ha fet només en la lliga. Efemèride contra el Valladolid i efemèride contra l’Slavia, en un dia en què establia també el rècord d’haver marcat en Champions en quinze temporades seguides. De rècord en rècord. I una altra dada: Messi ha superat la barrera dels cent gols en l’era Valverde (101 gols en 112 partits). Insaciable.

EL PRIMER DE TOTS

El 4 d’octubre del 2008 va marcar el seu primer gol de falta. Va ser contra l’Atlético

EL SEU SOSTRE

El seu rècord de faltes convertides va ser en la temporada 2015/16 (9 gols)

La sisena Bota d’Or, al museu

El museu del Barça té una nova peça de col·leccionista. Una més. Des d’ahir, la sisena Bota d’Or que Leo Messi va rebre el dia 16 d’octubre a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, pels 36 gols marcats en la lliga 2018/19, ja llueix a les vitrines del museu al costat dels altres cinc trofeus guanyats amb anterioritat en els cursos 2009/10, 2011/12, 2012/13, 2016/17 i 2017/18.

Candidat als Globe Soccer Awards

Leo Messi, Ansu Fati i Éric Abidal són els tres representants blaugrana que figuren en la llista feta pública ahir de candidats als premis Globe Soccer Awards. El crac argentí és un dels set finalistes en la categoria de Millor Jugador de l’Any. Leo, que ja va endur-se aquest guardó el 2015, competirà amb Virgil van Dijk, Mohamed Salah, Alisson Becker, Sadio Mané, Bernardo Silva i Cristiano Ronaldo. Ansu Fati, per la seva banda, és un dels cinc finalistes a guanyar el premi com a Jugador Revelació de l’Any, com també ho són Jadon Sancho, Erling Haaland, Kai Havertz i João Félix. Éric Abidal presenta candidatura com a Millor Director Esportiu de l’Any. L’actual secretari tècnic culer, que ja va endur-se un guardó l’any 2012 per la seva trajectòria futbolística, competeix en aquesta categoria amb Andrea Berta (Atlético de Madrid), Michael Edwards (Liverpool), Igle Tare (Lazio) i Marc Overmars (Ajax). La gala, que enguany arriba a la seva onzena edició, se celebrarà el 29 de desembre al Madinat Jumeirah de Dubai.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)