Barça

Volen la sisena seguida

El Barça busca consolidar el seu lideratge al camp del Llevant i firmar el que seria el seu sisè triomf en la lliga i el vuitè consecutiu sumant la Champions

Tenint en compte el calendari, Valverde podria fer alguns retocs en l’equip

El conjunt valencià arriba al partit després de guanyar a Anoeta i al seu camp sempre és un equip perillós

El Barcelona visita avui el camp del Llevant (16.00 h) amb l’objectiu d’allargar el seu bon moment i de consolidar el lideratge que va assolir al camp de l’Eibar després de l’ensopegada del Real Madrid a Mallorca. Amb un partit menys –es va ajornar el clàssic–, els blaugrana es mantenen forts al capdavant de la classificació gràcies a una magnífica ratxa de resultats, amb cinc victòries seguides en la lliga, que volen ampliar a sis avui al Ciutat de València. Comptant els duels de la Champions en serien vuit.

Després del seu irregular inici, l’equip ha anat millorant amb el pas de les jornades, sobretot des que Leo Messi ha deixat enrere els seus problemes físics i ha començat a recuperar la forma. I ja se sap que quan l’argentí carbura, ho acostuma a fer tot l’equip. Si el Barça ja ha agafat velocitat de creuer molta part del mèrit es deu a Messi, que ja ha marcat cinc gols en només quatre partits de lliga i que en l’última jornada, contra el Valladolid, en va fer dos i va repartir dues assistències. Una va ser aprofitada per Luis Suárez, també en plena ratxa golejadora. En els últims cinc partits, entre l’argentí i l’uruguaià han marcat un total de deu gols. És fonamental per al Barça tenir-los endollats.

Avui tots dos segur que sortiran d’inici contra el Llevant, però en la tercera pota del trident sempre hi haurà algun dubte. En principi s’espera que torni Griezmann a l’onze, després de la seva suplència en l’última jornada i que Dembélé, malgrat que ja ha complert els dos partits de sanció per la seva expulsió contra el Sevilla, hagi quedat fora de la llista, en una decisió que es pot qualificar de sorprenent. Sí que hi són, per contra, els joves del planter Carles Pérez i Ansu Fati, que s’han guanyat sobradament mantenir-se en el primer equip. Ansu, però, difícilment repetirà titularitat.

Tenint en compte el calendari, Valverde podria fer alguns retocs més en l’equip. En la defensa, Sergi Roberto podria tornar al lateral dret en el lloc de Semedo, i al centre del camp, on si no hi ha baixes en el mercat d’hivern, sempre hi haurà moltes alternatives en cada partit, Arturo Vidal podria entrar per Busquets i De Jong actuaria com a mig centre, i Arthur, que va quedar fora de la convocatòria contra el Valladolid, tornaria a l’onze. Valverde està dosificant aquesta temporada Busquets perquè no el vol cremar més del compte i la setmana vinent hi ha un partit important contra l’Slavia de Praga, en què l’equip podria fer un pas de gegant per accedir als vuitens de final, i contra el Celta. Carles Aleñá continua sense comptar per al tècnic i es va quedar a Barcelona, com també ho han fet Wagué i Umtiti, que encara no té l’alta mèdica.

Al marge de seguir sumant de tres en tres, el Barça també s’ha de marcar com a repte continuar millorant el seu joc i donar-li més continuïtat al llarg de tot un partit. La bona imatge que es va donar al camp de l’Eibar va quedar una mica ensorrada després contra l’Slavia de Praga, on els de Valverde van ser superats en intensitat i també en ocasions, no així en el marcador. Però que els jugadors van marxar descontents va quedar clar per les cares i per les paraules de Ter Stegen al final del partit, en què va fer una autocrítica que també va servir d’advertència de cara al futur. L’exigència del Barça és altíssima, i els mateixos futbolistes tenen molt clar que si juguen com ho van fer a Praga difícilment podran guanyar o arribar lluny en la Champions.

Abans de pensar en Europa, però, caldrà fer un bon partit per intentar superar el Llevant, que arriba amb confiança després de la seva victòria a Anoeta contra la Real Sociedad. Els ànims estaven una mica caldejats al Ciutat de València després de la derrota contra l’Espanyol, però l’últim triomf ha estat balsàmic i la visita del Barça sempre és una gran motivació. Malgrat que els blaugrana s’han imposat en set ocasions al feu del Llevant, que ho ha fet en dues, és un equip que sol posar-li les coses difícils. Valverde reconeixia durant la prèvia que els partits contra el conjunt llevantí eren imprevisibles, i en va destacar la seva capacitat per contraatacar gràcies a la velocitat dels seus davanters. Els de Paco López tenen molt clar que necessiten un partit rodó per guanyar i s’hi deixaran tot.

FONAMENTALS

Messi i Luis Suárez han marcat deu gols en els últims cinc partits

DEMBÉLÉ

Malgrat que ja ha complert els dos partits de sanció, va quedar fora de la convocatòria

L’ALTRE REPTE

Després de l’autocrítica a Praga, també cal continuar millorant el joc de l’equip
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)