Onze punts perduts a fora

Lliga. El Barça torna a oferir una imatge pèssima i ja acumula tres derrotes lluny del Camp Nou, a Bilbao, Granada i Llevant, i un empat a Pamplona, que obligaran l’equip a una profunda reflexió

Quan semblava que els problemes fora de casa que el Barça va tenir a l’inici del campionat ja s’havien solucionat amb els convincents triomfs als camps del Getafe i l’Eibar, l’equip blaugrana va tornar a fer moltes passes enrere al Ciutat de València contra el Llevant. No només va sumar una nova derrota i va veure estroncada la seva ratxa de cinc victòries en la lliga, sinó que va deixar una imatge molt preocupant per la desconnexió espectacular que va fer en una segona part lamentable per a un equip de la seva envergadura i que vol lluitar per tots els títols. I el problema és que el Barça és reincident en aquest apartat. No fa pas gaire, just després de guanyar al camp de l’Slavia de Praga, Ter Stegen ja va avisar que s’havien de canviar moltes coses i que no es podien encaixar gols en moments clau dels partits.

Doncs bé, contra el Llevant, els de Valverde van enviar el partit a pastar fang després d’encaixar tres gols en només set minuts. I els dos primers, gairebé en el mateix minut. En el minut 61 Campaña, després d’una errada de Piqué i desajustos defensius, i, just després, Mayoral va fer el segon amb un xut ajustat des de la frontal de l’àrea. I ja en el minut 68 Radoja va marcar el tercer després d’un xut que va rebotar en Busquets abans d’entrar. Vergonyós. La imatge de l’equip blaugrana va ser molt pobre, superats clarament per l’ímpetu del Llevant, que els va superar en tot, futbol i actitud. Per uns moments va recordar aquell partit de la primera lliga de Valverde en què els blaugrana volien acabar invictes el campionat, que van acabar guanyant, en la penúltima jornada però que es van veure clarament superats pel Llevant, que per uns moments es va posar 5 a 1 en el marcador. El duel acabaria 5 a 4, amb hat trick de Coutinho.

Els jugadors hauran de reflexionar molt seriosament perquè amb els números que presenten fora de casa ni es pot guanyar la lliga ni s’arribarà gaire lluny en la Champions, on a més a més no hi ha marge de reacció.

El Barça va perdre contra l’Athletic a San Mamés en el debut en la lliga, només va poder empatar a Pamplona contra l’Osasuna, va tornar a caure a Granada i ara cal sumar-hi la derrota contra el Llevant, també molt dura. Són només set punts aconseguits fora de casa de divuit possibles. Onze punts perduts. Una estadística nefasta que obliga a una ràpida reacció.

FATÍDICS

El Llevant va remuntar el partit contra el Barça fent tres gols en només set minuts

Cinc partits consecutius de Messi marcant

Poques coses es poden salvar del partit contra el Llevant. L’únic aspecte positiu és que Leo Messi va tornar a marcar i manté la seva bona ratxa golejadora, que ja s’allarga a cinc partits consecutius veient porteria. Va fer-ho després de transformar un penal comès sobre Semedo. Va ser la primera pena màxima que li assenyalen al Barça aquesta temporada. Messi va marcar contra el Sevilla, l’Eibar, el Valladolid i el Llevant en la lliga i contra l’Slavia de Praga. Va dedicar el gol al seu fill Tiago, que ahir va fer set anys.