Barça

El protagonista

Leo Messi

El 700 bé que val una exhibició

Sense ser una final, perquè el Barça encara hauria tingut el cartutx del partit contra l’Inter a Milà, però el duel contra el Borussia Dortmund sí que era una mena de final en què l’equip es jugava sentenciar la classificació per als vuitens de final, i a més a més, fer-ho com a primer de grup. Depenia de si mateix. Necessitava una victòria. Les circumstàncies amb les quals havia arribat al partit, després de la nefasta actuació contra el Leganés, obligaven l’equip a oferir al públic del Camp Nou una imatge millorada, molt més digna.

Era un partit per donar un cop de puny a la taula i tranquil·litzar l’afició. I el Barça ho va fer. Sobretot gràcies a una nova exhibició de Leo Messi, que va voler celebrar com es mereix el seu partit número 700 amb la samarreta blaugrana. El partit de l’argentí va ser per emmarcar, digne de la importància que tenia. Era plenament conscient que es necessitava la seva millor versió per intentar esvair ni que sigui una mica els dubtes que encara planen sobre l’equip. Messi va ser el millor sobre la gespa des del primer minut fins a l’últim. Movent-se per tot arreu buscant la manera d’ajudar l’equip, implicant-se en el joc i sent decisiu, que és el que s’espera d’ell sempre. Va connectar amb Luis Suárez però l’àrbitre i la posterior confirmació del VAR van anul·lar un primer gol de l’uruguaià, però poc després una nova combinació de tots dos acabaria amb el gol de l’uruguaià, el seu tercer en la champions aquesta temporada. Messi va fer el segon de la nit intercanviant-se els papers amb el seu amic. Pèrdua de Hummels sortint des del darrere, recuperació de Rakitic, aquest la va cedir a l’uruguaià, prolongació cap a Messi i xut creuat de l’argentí per superar Bürki. El gol va ser especial perquè es va convertir en el número 613 en els 700 partits com a blaugrana i perquè va poder afegir una nova víctima en la seva carrera. Ja ha fet gols a 78 equips diferents dels 87 als quals s’ha enfrontat i en la Champions ha marcat contra 34 equips diferents, un fet que ningú més ha aconseguit.

No es va acabar aquí la seva exhibició sobre la gespa. Després d’una jugada brillant desfent-se de rivals hauria pogut fer el segon però el porter del Borussia ho va evitar amb els punys i només de començar la segona meitat va deixar tot sol Griezmann amb una passada espectacular al primer toc amb l’interior del peu. El francès va errar en la definició però no perdonaria minuts després en una excel·lent transició del Barça que va acabar amb una nova assistència de Messi cap a Griezmann, que aquest cop no va perdonar amb una rematada molt ben creuada que va servir-li per estrenar-se en la Champions aquesta temporada. Amb el partit en fase endormiscada, Messi va tornar a fer aixecar dels seients els aficionats amb un llançament de falta lateral que va anar a parar al travesser. Hauria estat el colofó perfecte a l’enèsima exhibició del geni.

66
intervencions
7
passades de mèrit bones
2
pilotes recuperades
7
pilotes perdudes
2
assistències
1
falta rebuda
4
rematades
1
gol Dades facilitades per Carles Domènech. La TdT a Catalunya Ràdio
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)