Barça

“Guanyar i perdre és part de la vida... cal gaudir”

Valverde. El tècnic del Barça espera acabar l’any amb una victòria i assegura que han après del bo i del dolent que han viscut aquest 2019

Just abans de marxar de vacances, el Barça s’enfrontarà a l’Alavés al Camp Nou, un equip que no passa per un bon moment però al qual, com va advertir Valverde: “Sempre ens ha costat guanyar.” El tècnic vol tancar l’any “amb un bon gust de boca” després de no haver pogut oferir un triomf als barcelonistes en el clàssic de dimecres. Un partit en què els blaugrana no van acabar d’estar fins del tot i on es té la percepció general que el Madrid va estar millor. “Va controlar més i nosaltres vam generar més perill. Després d’un partit mirem les coses per preguntar-nos per què va passar això. Ells van fer un joc lateral i van executar més accions d’estratègia. Van fer una pressió alta, i el que va definir el partit va ser si nosaltres podíem o no superar-la.” La ressaca del clàssic des de la capital espanyola s’ha centrat en l’arbitratge i, a Barcelona, per contra, en el joc intermitent que va fer el Barça. Va tornar sobre un tema en què ja fa temps que insisteix: que el VAR no suposaria el final de les queixes i les discussions. “Amb el VAR no s’acaba la polèmica, que va lligada al futbol. Tanta gent parlant, tanta tertúlia, tant prepartit i postpartit... Qui arbitra és l’àrbitre, encara que el VAR hi sigui per ajudar-lo. De vegades es queixen uns i de vegades uns altres. Seguirà així tot el 2020”, va assenyalar.

Es va mostrar resignat com sempre que li toca entrar a debatre el nivell del joc de l’equip perquè aquest és un tema recurrent per als seus detractors, que mira de trampejar de la millor manera possible, que sol ser fent un discurs pragmàtic i sense entrar en un conflicte més gran. “La nostra foto bona és sempre voler millorar. Tenim una exigència molt alta perquè tots estiguem contents. Cal ser netament superiors al contrari sempre perquè el nostre entorn estigui content. De vegades ho aconseguim, d’altres, no.” Valverde va explicar que aquesta temporada preveu que sigui igual de dura que totes les altres, però sí que va reconèixer que està sent més igualada perquè “hem fallat tots”. El repte, però, és arribar a la primavera en disposició de lluitar per tots els títols. “Es quan es decideix tot. Aquí és on volem estar”, va dir.

Durant el 2019, el Barça ha complert aquest objectiu, però finalment només es va poder aconseguir el títol de lliga després de caure en les semifinals de la Champions contra el Liverpool i en la final de la copa contra el València. Valverde va fer un balanç positiu de l’any que aviat s’acaba. “365 dies donen per a molt, moments bons, moments dolents que tots recordem i volem superar. Però guanyar i perdre és part de la vida. Hi ha frustracions, alegries... cal gaudir del que s’ha aconseguit. Tot ens va servir”, va afirmar. Sobre si hi haurà moviments en el mercat d’hivern, va mantenir la incògnita, tot i que pel que va dir no espera que hi hagi canvis. “Compto amb el que tinc. No espero modificacions.”

L’ETERN DEBAT

Tenim una exigència molt alta. Cal ser netament superiors al contrari sempre perquè el nostre entorn estigui content
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)