Barça

Amb un somriure final

El Barça tanca avui la seva agenda futbolística del 2019 contra un Alavés que acaba de caure eliminat en la copa contra un equip de tercera divisió

Els de Valverde, que aspiren a marxar de vacances com a líders, buscaran una victòria que se’ls ha resistit en els dos últims partits. En la prèvia, tribut a la plantilla del sextet

Retorn a la serenor. Després del tsunami del clàssic torna la tranquil·litat. Almenys pel que fa a context, entorn i soroll. No pas en l’aspecte esportiu, perquè el calendari no ofereix cap tipus de treva. Només tres dies després del Barça-Madrid, avui torna a rodar la pilota al Camp Nou. L’Alavés d’Asier Garitano visita l’estadi. El focus mediàtic, a diferència de dimecres, tornarà a estar posat exclusivament en el terreny de joc.

El Barça rep un Alavés en hores baixes, que no guanya cap partit des de fa gairebé un mes. L’última alegria dels de Vitòria va ser en la seva visita a Ipurua el 24 de novembre passat (0-2). Des de l’aleshores, dues derrotes, contra el Real Madrid i el Granada, i un empat agònic en la lliga a Mendizorrotza contra el Leganés, el cuer. L’Alavés arriba ferit també per la seva prematura eliminació de la copa del Rei contra un equip de la tercera divisió com és el Jaén. El finalista de l’edició del 2017, eliminat de bon començament.

Aquest serà l’últim partit del 2019 per a tots dos equips. Guanyar permetria als blaugrana tancar l’any a dalt de tot de la classificació, qui sap si com a líder en solitari si el Real Madrid no és capaç de sumar els tres punts demà (21 h) al Santiago Bernabéu contra un Athletic sempre verinós. Els de Zidane tancaran aquesta divuitena jornada. Tindran, doncs, més de vint-i-quatre hores més de descans per afrontar el seu compromís de lliga que el Barça.

Aquesta, curiosament, no serà la primera vegada que el Barça i l’Alavés acomiaden l’any al Camp Nou. Ja va passar en la temporada 2000/01. Aquell dia el Barça de Serra Ferrer acabaria guanyant per 3-2, amb un doblet de Rivaldo i un altre gol de Kluivert. Per l’Alavés, amb Jordi Cruyff com a titular, marcarien Javi Moreno i el brasiler Magno.

Eren altres temps. Aquell Barça presidit per Joan Gaspart acabaria la lliga celebrant una quarta posició que donava accés a la Champions amb aquell golàs de tisora de Rivaldo contra el València en l’última jornada. Ara, aquest Barça de Valverde aspira a la seva tercera lliga consecutiva.

Visita de l’Alavés i retorn d’Aleix Vidal al Camp Nou. Però qui amoïna veritablement Valverde és la parella Joselu-Lucas Pérez, la segona més letal de la lliga després de Messi-Suárez. Dels 18 gols que ha marcat aquest Alavés, 15 porten el segell de Joselu (7) i Lucas Pérez (8). La dada parla per si sola. El migcampista Tomás Pina, actualment lesionat, i els centrals Laguardia i Lisandro Magallán són els altres únics tres futbolistes de tota la plantilla que han vist porteria.

Asier Garitano recupera per a aquest partit Laguardia i Wakaso, absents en l’últim matx contra el Leganés per sanció. Ernesto Valverde, per la seva banda, recupera un Sergio Busquets que va caure a última hora del clàssic per culpa d’un procés febril i que després de no entrenar-se tampoc dijous, ahir ja ho va fer amb total normalitat. Torna el de Badia a l’onze i cau de la llista Ansu Fati, amb molèsties al maluc.

TOTS ELS DISPONIBLES

Busquets torna després de no jugar el clàssic i Ansu Fati és baixa per molèsties

EL GRAN PERILL

15
gols
dels 18 que ha marcat l’Alavés porten el segell o bé de Joselu o bé de Lucas.

Homenatge avui als herois del sextet

El Barça retrà avui tribut als herois del sextet del 2009 coincidint amb la celebració del desè aniversari d’aquella fita històrica. El club ha convidat avui al Camp Nou tots els integrants d’aquella plantilla que va guanyar aquelles sis copes. En els prolegòmens del partit contra l’Alavés s’exposaran els sis trofeus damunt la gespa i saltarà al terreny de joc una representació d’aquell equip. Han confirmat assistència l’excapità Carles Puyol, Éric Abidal, Gaby Milito, Seydou Keita, José Manuel Pinto i Xavi Torres, entre d’altres. També hi seran Leo Messi, Gerard Piqué i Sergio Busquets, integrants d’aquell vestidor i membres de l’actual plantilla. El club també ha convidat a la llotja l’expresident Joan Laporta. Jordi Roura i Aureli Altimira també han confirmat assistència en representació d’aquell cos tècnic. Guardiola no hi podrà ser perquè avui el Manchester City juga contra el Leicester a partir de les 18.30 h. “El temps passa molt de pressa. Sembla que fos ahir que guanyàvem el sextet. És bonic el que vam fer”, deia Pep ahir des d’Anglaterra.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)