Barça

Homenatge un xic deslluït a l’equip etern del sextet

Únics. La setmana del desè aniversari del triomf en el mundial de clubs a Abu Dhabi, alguns jugadors d’aquell equip tornen a trepitjar el Camp Nou

Dia d’homenatges el que es va viure al Camp Nou en el partit que va tancar l’any 2019 futbolístic. El més rellevant, el que feia referència a una efemèride pràcticament irrepetible. Aquesta setmana ha fet deu anys que el Barça de Guardiola es va imposar en la final del mundial de clubs a l’Estudiantes de La Plata a Abu Dhabi i va completar l’històric sextet d’aquell equip memorable. Per commemorar aquest aniversari, el club va invitar els protagonistes que formaven part d’aquells equips les temporades 2008/09 i 2009/10. Per motius d’agenda, no tots van poder anar al Camp Nou però alguns dels integrants sí que van poder rebre els aplaudiments d’una afició que mai els oblidarà. Aquell equip, aquells jugadors, són eterns. Històrics.

Ara bé, l’homenatge en si va quedar una mica deslluït per la poca presència de públic en l’últim partit del 2019 a l’estadi –63.054 espectadors– i perquè no hi van poder assistir alguns dels futbolistes que més empremta han deixat en el record dels barcelonistes com són Xavi, Iniesta i Valdés. Amb les sis copes majestuosament situades sobre la gespa, abans de l’inici del duel entre el Barça i l’Alavés, alguns integrants d’aquelles plantilles van poder tornar a trepitjar el terreny de joc per rebre l’escalf de la poca gent congregada. Hi eren el capità, Carles Puyol, Milito, Keita, Pinto, Abidal, ara secretari tècnic del Barça, i Xavi Torres. També van fer-se la foto tres jugadors de l’equip actual –Piqué, Messi i Sergio Busquets– que formaven part d’aquell equip que va aconseguir una cosa encara insuperable. Aureli Altimira va representar aquell cos tècnic tan estimat liderat magníficament per Pep Guardiola, que tenia partit amb el Manchester City, i pel sempre recordat Tito Vilanova, la seva excel·lent mà dreta a la banqueta.

El president del Barça en aquella etapa, Joan Laporta, també hi estava convidat però va declinar la invitació tenint en compte que no manté bona relació amb els actuals gestors. Sí que van anar a la llotja tres directius d’aquella època: l’exvicepresident Joan Franquesa i els directius Magda Oranich i Josep Cubells.

L’equip que va aconseguir el sextet no només és recordat per tots aquells títols sinó per la manera com els va aconseguir: un futbol únic i espectacular i que avui encara és recordat i reivindicat.

Un altre reconeixement

Abans del partit, l’excapità Carles Puyol també va fer entrega a Leo Messi del premi de la Lliga al millor jugador del mes de novembre. L’argentí, amb el seu gol, torna a arribar als cinquanta gols en un any natural i se situa com a màxim golejador del campionat amb 13 gols.

MESSI

També va rebre de les mans de Puyol el premi al millor jugador del mes de novembre

El llibre solidari, protagonista

El XV Llibre de Relats Solidaris de l’Esport va ser protagonista en els prolegòmens del partit. La iniciativa és impulsada per un grup de periodistes i en la passada edició va tenir com a padrí Ter Stegen i va destinar els fons aconseguits a la Fundació Pare Manel. Precisament, va ser un dels convidats a la llotja i va ser rebut per Josep Maria Bartomeu juntament amb els companys Joan Domènech i Marcos López, d’El Periódico i alguns dels patrocinadors. Abans del partit els jugadors es van fer una foto amb un grup d’infants beneficiaris d’aquesta fundació.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)