Barça

Reparteixen il·lusió

Un estadi Johan Cruyff gairebé ple acull per primer cop el tradicional i elogiable entrenament amb els seguidors més joves i que té finalitats solidàries

I després tocaven les clàssiques visites als hospitals

Messi, Luis Suárez i Ansu Fati van ser els jugadors més aclamats

Una de les tradicions més especials i elogiables que hi ha per aquestes dates nadalenques són els entrenaments de portes obertes i les posteriors visites a diversos hospitals per donar suport i estima als nens i nenes malalts ingressats. Un dia marcat amb vermell al calendari i que esperen amb moltíssima il·lusió. És una de les poques ocasions en què els futbolistes es poden apropar als seus seguidors, sobretot als més joves, en una jornada única perquè en els temps que vivim els protagonistes cada cop estan més allunyats dels aficionats, encerclats i sobreprotegits en una bombolla de la qual és convenient sortir-ne, sobretot en dies com aquests. Per això el dia d’entrenament de portes obertes és tan especial, perquè la canalla i la no tant canalla se sent propera als seus ídols, els pot veure de prop i els més afortunats tocar-los o endur-se algun autògraf o regal.

Tradicionalment, aquesta sessió de portes obertes es feia al Miniestadi, ara en procés d’enderrocament, així que es va traslladar a l’estadi Johan Cruyff de la ciutat esportiva, que va acollir per primer cop aquest acte. Un escenari idoni i que de ben segur que hagués omplert d’orgull el geni holandès, que tenia com una de les seves prioritats fer feliços els seguidors i ajudar els nens i nenes més desfavorits, que ahir van tenir un paper reservat a la primera fila. L’estadi Johan Cruyff pràcticament va presentar un ple absolut. Van ser 5.668 espectadors que van desafiar el vent que feia per animar els seus ídols, els més corejats, Leo Messi, Luis Suárez i també el jove Ansu Fati. No hi van ser els lesionats Ter Stegen, Dembélé i Arthur, que es van quedar al gimnàs seguint la seva recuperació, però sí Iñaki Peña, Chumi, Sarsanedas, Reis, Saverio, Carles Pérez i Ansu Fati, del Barça B, i Tenas, del juvenil A. El que es fes durant la sessió era el de menys. De fet, molts dels titulars en el derbi contra l’Espanyol van exercitar-se a un ritme més suau. La gràcia estava en aplaudir i veure com els jugadors mostraven les seves habilitats en els rondos o en els partidets, on fins i tot Valverde en algun moment va haver de reclamar un punt més d’intensitat. Cada gol era celebrat des de la graderia com si fos una final.

Antoine Griezmann i Junior Firpo s’estrenaven en una jornada com aquesta i van quedar encantats de l’experiència. “És bonic i important poder estar aquí i rebre l’afecte i l’escalfor dels aficionats. Ells sempre estan al costat nostre quan les coses van malament, ens donen suport quan es compliquen les coses, i això sempre és d’agrair. És un plaer tenir-los aquí i poder gaudir aquests moments amb ells. Ens agrada estar a prop de l’afició tant a l’estadi com al carrer quan ens creuem amb ells. És un honor tenir-los aquí i tant de bo puguem brindar-los un bon any”, va manifestar el davanter francès, que està convençut que tots els ànims que van rebre els ajudarà a superar l’Atlético dijous en la final de la supercopa. Junior Firpo també estava entusiasmat i va lloar la iniciativa. “Hi ha molta gent i és una alegria que en aquesta jornada de portes obertes els nens puguin gaudir del futbol i dels gols. Em sembla una idea genial. Per a nosaltres només és un entrenament, mentre que per a ells és un dia inoblidable”, va dir el defensa barcelonista, que va admetre que durant la sessió va rebre diverses peticions. “M’han demanat de tot, els pantalons, la samarreta..., es conformaven amb res. Jo els ho donaria tot, però no ens deixen fer-ho els encarregats de material.”

Després de l’entrenament, jugadors, tècnics i directius es van repartir entre nou hospitals, de Barcelona, Badalona i Sabadell, per entregar regals però sobretot somriures als nens ingressats, que van viure amb moltíssima alegria la visita. Els centres hospitalaris escollits van ser l’hospital de Sant Joan de Déu, l’hospital Vall d’Hebron, l’hospital de Sant Pau, l’Hospital de Barcelona, l’Hospital de Nens de Barcelona, l’hospital de Can Ruti, l’hospital Parc Taulí, el Cottolengo del Padre Alegre i la Casa Ronald McDonald. La jornada va tenir un caire absolutament solidari. Totes les entrades que es van vendre per a l’entrenament de portes obertes, impulsat per la Fundació dins del seu programa de benestar pediàtric, van tenir un cost de 3 euros i la recaptació va anar destinada íntegrament a l’hospital de Sant Joan de Déu. Segons aquest programa, amb aquestes visites es busca desenvolupar la capacitat d’adaptació dels nens i la seva imaginació i il·lusió. L’estat emocional i un entorn favorable tenen un paper clau en l’eficàcia dels tractaments i en la millora dels processos de recuperació dels infants. De segur que la jornada que van viure ahir va ser absolutament positiva per a tots ells perquè només cal veure les cares d’alegria de les fotografies. Ahir es va repartir il·lusió al camp i també fora d’ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)