Barça

“Treballant amb menys gent els tens a tots endollats”

Quique Setién. El tècnic minimitza el fet de tenir una plantilla curta, està convençut que Dembélé els ajudarà i avisa del perill del Llevant

Quique Setién s’ha quedat amb una plantilla de divuit jugadors –disset sense comptar Luis Suárez– amb el repte d’aconseguir el màxim de títols possibles. En aquest mercat d’hivern han marxat futbolistes i no n’ha arribat cap, fet que ens podria fer pensar que l’equip s’ha debilitat. Pel tècnic, això tan sols és una aparença perquè està convençut que amb el que té se’n pot sortir i que, a més a més, en breu disposarà de Dembélé, en qui confia moltíssim. “Aparentment sembla que sortim debilitats però no vull fer hipòtesis sobre això. Tenim els joves, que estan preparats i ens poden ajudar i tenim un fitxatge extraordinari com Ousmane [Dembélé], que ens aportarà molt”, va dir.

Setién és d’aquells entrenadors, com Guardiola, que prefereix treballar amb plantilles curtes. “A mi el que em fa més mal és fer les convocatòries i deixar gent fora. Treballar amb menys gent significa que els tens a tots endollats. Tothom veu possibilitats reals de jugar. Prefereixo vint jugadors motivats de veritat que 25 i cinc que saben que no jugaran mai.” No s’ha incorporat ningú en el mercat d’hivern però el Barça sí que ha fitxat. Un d’aquests noms és el de Trincão, de qui Setién no coneix gran cosa però que accepta com a bon home de club: “És una cosa que m’he trobat. El club treballava des de fa temps en aquesta operació. És una aposta del club, és la decisió que ha pres. No tinc gaire a dir. L’any que ve treballarem i comptarem amb ell.”

Des que va arribar a la banqueta blaugrana, els analistes estan tornant a mirar amb lupa les estadístiques referents a la possessió o les passades, aspecte que per Setién només tenen valor per les conclusions que se’n pot treure. “Realment a mi les estadístiques no em diuen gran cosa, tret que si tu tens la pilota controles el partit. Si tens la pilota tu, el rival no et fa mal. Tenir possessions intranscendents no m’agrada. Volem que les passades vagin endavant però a vegades cal jugar cap enrere per canviar el joc. Si a sobre de no fer passades encaixes gols, encara pitjor.”

L’assignatura pendent

El tècnic va reconèixer que millorar fora de casa és el gran repte d’aquest equip pensant sobretot en el partit de quarts de final a San Mamés i en el duel a Sevilla contra el Betis. “És una assignatura pendent els partits a fora. Hem de canviar aquesta dinàmica, hem d’intentar que no es noti quan juguem a casa o a fora. Els que venen seran intensos [Athletic i Betis]”, va assenyalar. Millorar fora de casa és clau per afrontar la Champions. Setién no s’alinea amb aquells que diuen que el Barça actual no està capacitat per assolir el títol: “Jo si fos dels rivals no em descartaria. El Barça sempre és el Barça. Dels deu equips que poden aspirar a guanyar la Champions només la guanyarà un. I si pensem que tots els altres fracassaran la lectura és pobra. Nosaltres estarem allà. Tenim il·lusió i les mateixes possibilitats que els altres equips.”

Finalment, va explicar que Arturo Vidal, malgrat no entrenar-se no té res greu i que seria molt prematur convocar Dembélé per al partit contra el Llevant, un equip al qual va elogiar. “El Llevant és un equip incòmode que et pot fer mal. Quan li surten bé les coses les fa molt bé. Té un potencial al davant important. Si estan inspirats no serà un partit fàcil”, va cloure.

LES FRASES MÉS DESTACADES

Sembla que sortim debilitats del mercat però tenim un fitxatge extraordinari que és Ousmane [Dembélé]
És una assignatura pendent els partits fora de casa; hem de canviar aquesta dinàmica i intentar que no es noti
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)